Word lid van
NVOC "De Lage Landen"

Nederlands Vlaamse Ontspanningsclub De Lage Landen (NVOC)

Moraira/Benitachell

De Nederlands Vlaamse Ontspanningsclub De Lage Landen (NVOC) heeft bijna 500 Nederlands- en Vlaamstalige leden en is een zeer actieve club. Er worden veel bijzondere evenementen georganiseerd in en buiten ons clubgebouw. Sinds april 2018 is de NVOC verhuisd naar Benitachell, net over de grens met Moraira, vlakbij de Mercadona.

Het prachtige statige pand dat de naam draagt El Corregidor is ingericht in een mix van modern met een vleugje jaren 70. Heel apart en knap gedaan, de Hollands-Vlaamse gezelligheid straalt er vanaf! Op de naya, een groot overdekt terras kunt u in een van de vele loungehoekjes ontspannen kennismaken met andere clubleden, terwijl u onder het genot van een wijntje geniet van het zonnetje en het werkelijk feeërieke uitzicht. De bar, binnen, uiteraard met biertap, is altijd goed gevuld en we hebben een opperbeste keuken waaruit al heel wat bitterballetjes, frietjes en kroketjes kwamen. Bij speciale gelegenheden, bijvoorbeeld Pasen en Kerst, kan door de keukenbrigade ook een volledig menu bereid worden. Tussendoor maken we zo nu en dan een lekker Indonesisch buffet, BBQ etc.

We beschikken over een grote bibliotheek met de nieuwste Nederlandstalige boeken. Er worden regelmatig filmavonden georganiseerd met interessante nieuwe films en muziekmatinees met klassieke muziek, opera’s of musicals. Hiervoor is veel belangstelling. De musical Hair is eveneens aan bod geweest compleet met hippieoutfits en bijbehorende snacks. We hebben een eigen swingende huisband: Just Us. Misschien kent u de band al, er wordt regelmatig in clubs aan de Costa Blanca opgetreden. Nou, dat zegt wel wat! Dat geldt trouwens ook voor ons grote zangkoor Alegría, dat geleid wordt door een professionele dirigent.

De schilderclub verzorgt in de ruime hal van ons clubgebouw een wisselende expositie met schilderijen die door onze leden zijn gemaakt. Elke keer weer bijzonder om te zien dat er zoveel kunstenaars onder ons zijn. Beginners en gevorderden, iedereen is welkom! Op het openingsfeest van ons nieuwe clubgebouw hadden we een fancy fair met mooie spullen waaronder artistieke handgemaakte sieraden. De bedoeling is om zo nu en dan de fancy fair te herhalen. Heeft u acteertalent? Onze toneelclub geeft ieder jaar een voorstelling in de grote zaal van het gemeentehuis van Moraira.  Voor de gezelligheidsmens zijn er spelmogelijkheden: keezen, klaverjassen en bridgen.

Jaarlijks worden er verschillende reizen uitgestippeld naar bezienswaardige gebieden van Spanje en we organiseren uitstapjes zoals bijvoorbeeld kerstshoppen in Valencia, of, voor de liefhebbers, een gezellig dagje naar Ikea.

Voor de sportievelingen: u kunt bij ons op dinsdag- en vrijdagmorgen tennissen in het Innateactive Solpark in Moraira en op woensdag en zaterdag golfen op de Ifach Golf Club in Benissa. Er zijn wandelclubs op verschillend niveau: de Bergstappers en de Bergstappers Plus. Op donderdagmorgen spelen we jeu de boules in het park van Moraira. Voor de echte diehards, we duiken met gebreide U..x mutsen op ons hoofd op nieuwjaarsdag in de zee van Moraira. Brrr, maar de beloning is groot: oliebollen en warme chocolademelk op het strand. Eenmaal opgewarmd luiden we in het clubhuis het nieuwe jaar feestelijk in met een glas cava en erwtensoep met roggebrood en spek!

Kortom, er is bij de NVOC altijd iets te doen en dan is het altijd fiesta!!

!!Iedere donderdagmiddag clubborrel van 17.00-20.00 uur!!

Nog even een samenvatting van onze activiteiten: BBQ´s en etentjes, bergstappen, een uitgebreide bibliotheek met de nieuwste Nederlandstalige boeken, biljarten, bridge, clubband, clubborrel, evenementen, filmavonden, golf, infobijeenkomsten, jeu de boules, keezen, wandelen, klaverjassen, kookworkshops, mode op maat, muziekmatinees, reizen, schilderen, Spaanse les, tennis, toneel, tuinclub, yoga, zangkoor.

Bent u regelmatig in de omgeving en lijkt het u leuk om eens vrijblijvend een kijkje te komen nemen? U bent van harte welkom op de clubmiddag: iedere donderdag van 17.00-20.00 uur. Het adres is: NVOC, Calle Bérdica 1 in Benitachell. Er zijn gastdames aanwezig om u wegwijs te maken. Een routebeschrijving vindt u hieronder.

En bevalt het u? Leuk! We verwelkomen u graag als nieuw lid van de NVOC De Lage Landen. Het lidmaatschap bedraagt € 85,00 p.p. per jaar. Wij verzoeken u dit bedrag over te maken op rekening van NVOC De Lage Landen met IBAN: ES05 00810674630001386544 

Graag ook even persoonlijk melden op de club dan kunnen we u informeren over alle ins en outs van ons clubleven. U kunt zich tijdens de clubborrel (iedere donderdag van 17.30-19.30 uur) als lid aanmelden bij onze penningmeester of bij één van de gastvrouwen.

Tot ziens op onze club!

Routebeschrijving

Vanaf Moraira en Teulada rijdt u via de Ctra. Moraira-Benitachell richting de Mercadona. Nog voordat u bij de Mercadona bent, ziet u aan uw rechterhand Clinica Asistel en direct daarna slaat u rechtsaf de Urbanisatie Villotel in. Na de tweede  verkeersdrempel direct linksaf slaan. U ziet aan het einde van de weg het clubgebouw liggen.

Vanaf Javea en Benitachell rijdt u richting de Mercadona via de Ctra. Moraira-Benitachell. Bij de rotonde voor de Mercadona rijdt u rechtdoor en u ziet al spoedig de ingang van de Urbanisatie Villotel aan uw linkerhand. Daar slaat u linksaf de Urbanisatie in. Na de tweede verkeersdrempel direct linksaf slaan. Aan het einde van de weg ziet u het clubgebouw liggen.