Word lid van
NVOC "De Lage Landen"

Nederlands Vlaamse Ontspanningsclub De Lage Landen (NVOC)

Moraira/Benitachell

De Nederlands Vlaamse Ontspanningsclub De Lage Landen (NVOC) heeft ruim 500 Nederlands- en Vlaamstalige leden en is een zeer actieve club. Er worden veel bijzondere evenementen georganiseerd in- en buiten ons clubgebouw. Sinds april 2018 is de NVOC gevestigd in Benitachell, net over de grens met Moraira, vlakbij de Mercadona.

Het prachtige statige pand dat de naam draagt El Corregidor is ingericht in een mix van modern met een vleugje vintage. Heel apart en knap gedaan en de Hollands-Vlaamse gezelligheid straalt er vanaf! Op de naya, het grote overdekte terras, kunt u in een van de vele loungehoekjes ontspannen kennismaken met andere clubleden, terwijl u onder het genot van een wijntje geniet van het zonnetje en het werkelijk feeërieke uitzicht. 

De bar, uiteraard met biertap, is altijd goed gevuld en we hebben een opperbeste keuken waaruit al heel wat bitterballetjes, frietjes en kroketjes kwamen. Bij speciale gelegenheden, bijvoorbeeld Pasen en Kerst, kan door de keukenbrigade ook een volledig menu bereid worden. Tussendoor verzorgen we zo nu en dan een lekker Indonesisch buffet, een BBQ of een dagmaaltijd. Bij Koken met een glimlach maakt u onder deskundige leiding culinaire hoogstandjes, waarna de partners worden uitgenodigd om gezamenlijk aan de mooi gedekte tafel plaats te nemen.

We beschikken over een grote bibliotheek met de nieuwste Nederlandstalige boeken. Er worden regelmatig filmavonden georganiseerd met interessante nieuwe films. We hebben een eigen swingende huisband: Just Us. Misschien kent u de band al, er wordt regelmatig in clubs aan de Costa Blanca opgetreden. Nou, dat zegt wel wat! Dat geldt trouwens ook voor ons grote zangkoor Alegría, dat geleid wordt door een professionele dirigent. De schilderclub verzorgt in de ruime hal van ons clubgebouw een wisselende expositie met schilderijen die door onze leden zijn gemaakt. Elke keer weer bijzonder om te zien dat er zoveel kunstenaars onder ons zijn. Beginners en gevorderden, iedereen is welkom! En nu we toch creatief bezig zijn, er zijn regelmatig workshops waarbij bijvoorbeeld sieraden of kerststukjes worden gemaakt. Heeft u acteertalent? Onze toneelclub geeft ieder jaar een voorstelling in de grote zaal van het gemeentehuis van Moraira.  Voor de gezelligheidsmens zijn er spelmogelijkheden: keezen, klaverjassen en bridgen en uiteraard biljarten (twee tafels). Of geniet u graag van de mooie mediterrane planten aan de Costa Blanca? Dan is de tuinclub wellicht iets voor u: we bewonderen elkaars tuinen, waarbij de gastdame/-heer voor een drankje en een klein hapje zorgt.

Jaarlijks worden er verschillende reizen  uitgestippeld naar bezienswaardige gebieden van Spanje en we organiseren dagtripjes zoals bijvoorbeeld kerstshoppen in Valencia, of, voor de liefhebbers, een gezellig dagje naar Ikea.

Voor de sportievelingen: u kunt bij ons op dinsdag- en vrijdagmorgen tennissen in het Solpark in Moraira en op woensdag en zaterdag golfen op de Ifach Golf Club in Benissa. Er zijn wandelclubs op verschillend niveau: de CWEK (Cultuur, Wandelen En Keuvelen), Bergstappers en de Bergstappers Plus. Op woensdagmorgen Yoga in het clubgebouw en op donderdagmorgen spelen we jeu de boules in het park van Moraira. Er wordt regelmatig gedanst waarbij ook les wordt gegeven.

Voor de echte diehards, we duiken met gebreide U..x mutsen op ons hoofd op nieuwjaarsdag in de zee van Moraira. Brrr, maar de beloning is groot: oliebollen en warme chocolademelk met rum op het strand. Eenmaal opgewarmd luiden we in het clubhuis het nieuwe jaar feestelijk in met een glas cava en erwtensoep met roggebrood en spek!

In de warme zomermaanden organiseren we bijvoorbeeld een zwoele Spaanse avond of vroeg in de ochtend een feestelijk cava ontbijt op het strand.

Kortom, er is bij de NVOC steeds iets te doen en dan is het altijd fiesta!

!!Iedere donderdag clubmiddag van 17.00-20.00 uur!!

Nog even een samenvatting van onze activiteiten: BBQ´s en etentjes, bergstappen, een uitgebreide bibliotheek met de nieuwste Nederlandstalige boeken, biljarten, bridge, clubband, clubborrel, creatieve workshops, dansen, evenementen, filmavonden, golf, infobijeenkomsten, jeu de boules, keezen, wandelen, klaverjassen, kookworkshops,  reizen, schilderen, Spaanse les, tennis, toneel, tuinclub, yoga, zangkoor.

Bent u regelmatig in de omgeving en lijkt het u leuk om eens vrijblijvend een kijkje te komen nemen? U bent van harte welkom op de clubmiddag: iedere donderdag van 17.00-20.00 uur. Het adres is: NVOC, Calle Bérdica 1 in Benitachell. Er zijn gastdames/-heren aanwezig om u wegwijs te maken. Een routebeschrijving vindt u hieronder.

En bevalt het u? Leuk! We verwelkomen u graag als nieuw lid van de NVOC De Lage Landen. Het lidmaatschap bedraagt € 90,00 p.p. per jaar. Wij verzoeken u dit bedrag over te maken op rekening van NVOC De Lage Landen met IBAN: ES05 0081 0674 6300 0138 6544. 

Graag ook even persoonlijk melden op de club dan kunnen we u informeren over alle ins en outs van ons clubleven. U kunt zich tijdens de clubborrel (iedere donderdag van 17.00-19.00 uur) als lid aanmelden bij de gastdesk of bij onze penningmeester.

Tot ziens op onze club!

Routebeschrijving

Vanaf Moraira en Teulada rijdt u via de Ctra. Moraira-Benitachell richting de Mercadona. Nog voordat u bij de Mercadona bent, ziet u aan uw rechterhand Clinica Asistel en direct daarna slaat u rechtsaf de Urbanisatie Villotel in. Na de tweede  verkeersdrempel direct linksaf slaan. U ziet aan het einde van de weg het clubgebouw liggen.

Vanaf Javea en Benitachell rijdt u richting de Mercadona via de Ctra. Moraira-Benitachell. Bij de rotonde voor de Mercadona rijdt u rechtdoor en u ziet al spoedig de ingang van de Urbanisatie Villotel aan uw linkerhand. Daar slaat u linksaf de Urbanisatie in. Na de tweede verkeersdrempel direct linksaf slaan. Aan het einde van de weg ziet u het clubgebouw liggen.