NVOC Jeu de boules

Elke donderdag morgen vanaf 11 uur spelen we Jeu de Boules in het park van Moraira. Deelname voor leden van de NVOC, maar ook voor tijdelijke familieleden of vrienden, als het maar gezellig is natuurlijk.

Bij slecht weer gaat het niet door maar wel het gehele jaar dus elke donderdag!

Allereerst, waar gaat het om bij dit spel? Wat mij betreft is dat de gezelligheid en het lekker buiten zijn met elkaar. Maar het is natuurlijk ook een sportieve wedstrijd!

Rien is de spelleider en is eerst al druk bezig om de banen in het park van Moraira mooi vlak te slepen. Als iedereen zich op donderdagmorgen rond 11.00 uur heeft verzameld, trekken we allemaal een kaartje met daarop het nummer van de baan en de kleur van je team. Jeu de boules speel je met drie dezelfde ballen. (Dat is nog wel eens een probleem omdat veel ballen hetzelfde patroon hebben. Je eigen ballen markeren met nagellak biedt uitkomst.) Normaal speel je het spel twee tegen twee. De partij die begint gooit het kleine balletje, het but, een meter of zes weg en gooit de eerste bal. Daarna probeert de tweede partij een bal dichterbij te gooien. De dichtstbijzijnde bal ‘ligt’ en de tegenpartij gooit net zo vaak tot een bal van hen dichterbij ligt of hun ballen op zijn. Als iedereen zijn/haar ballen heeft gegooid, wordt gekeken hoeveel punten het winnende team heeft. Ligt er 1 bal het dichtst bij het kleine balletje, heeft het team 1 punt, met 2, 2 punten enz. Tot maximaal 6 punten. Dus stel: team rood heeft een bal het dichtste bij het kleine balletje gegooid, maar daarna ligt de bal van team blauw het dichtste bij, scoort team rood 1 punt. Het team dat het eerst 13 punten haalt, heeft de partij gewonnen. Daarna spelen we meestal nog een tweede partij. 

Na een uur, anderhalf uur, stoppen we en gaan we gezellig koffiedrinken of onze eigen weg.

Er zijn geen kosten aan verbonden en het is heel gezellig. Jullie zijn van harte welkom om eens te komen kijken of mee te spelen. Echt een aanrader!

Christina Grave

Aanmelden bij Rien van Koulil, vankoulil@hotmail.com, tel. 626926890