NVOC Schilderen

De schilderclub van de NVOC  bestaat uit een gezellige kleurrijke groep enthousiaste amateurs, waarvan velen nooit eerder een penseel in de hand hadden gehad. Vaak horen we… nee zeg, ik kan niet eens een ballonnetje tekenen… niks voor mij!! Nee inderdaad, we zijn niet allemaal als een Rembrandt of een Vincent van Gogh geboren, maar met een beetje enthousiasme en goede materialen hebben we al heel veel bijzondere dingen zien gebeuren.

We proberen elkaar zoveel mogelijk te helpen indien nodig en door de ongedwongen, maar ‘meestal’ rustige sfeer met een muziekje op de achtergrond kan iedereen geconcentreerd en soms zelfs met de tong tussen de lippen, lekker z’n gang gaan.

We kiezen ongeveer om de zes weken met elkaar een onderwerp en maken daar elk ons eigen ding van. Niet één doek is hetzelfde en allemaal zijn ze even origineel, maar niets moet en je kunt ook een eigen onderwerp nemen of alleen tekenen.

Aan de schilderochtend is geen enkele verplichting verbonden. De een komt elke donderdagmorgen en de ander komt soms maanden niet, net naar gelang de behoefte of de aanwezigheid in Moraira.

Er zijn geen kosten aan verbonden. U moet wel voor uw eigen materialen zorgen, zoals:

  • een schilderdoek ( lienzo),
  • olieverf of acryl o.a. merk Amsterdam
  • diverse maten kwasten
  • Houtskool en kneedgom voor de schetsen
  • een geplastificeerd kleed om de tafel te beschermen
  • een waterbakje en een oude lap
  • Plastic borden voor het mengen van de verf of palet
  • eventueel een tafel ezel ( schraag) o.i.d.

Een goed gespecialiseerde winkel is Decor Xabia: Avda. Del Pla 24. Xabia

En… natuurlijk zorgen voor een consumptiekaart, want we beginnen elke donderdag om 10 uur met een lekker kopje koffie. Om half 12 hebben we weer een half uurtje pauze om onze energie opnieuw op te laden. Om 13.00 uur gaan we allemaal met rode wangetjes van de passie en inspanning naar huis.

Iedereen is van harte welkom om even binnen te lopen om te kijken of deze activiteit wat voor je kan betekenen. Met één penseelstreek kun je wonderen verrichten!!

Nieuwsgierig? Dan zullen we je zeker een keer zien verschijnen!

Informatie over de schilderochtend:

Ietje Speets, 636 544 842, ietjespeets@hotmail.com.

Babs Beemsterboer, 965 974 086, p.beemsterboer@telitec.com

De laatstee onderwerpen

Een penseelstreek

Inmiddels hebben wij, schilders van de schilderclub, ons kunstwerk af en hangt het in de grote zaal te pronken. Het is een groot mozaïek van 200×100 cm.

Lees verder »

Een penseelstreek

Dit keer wil ik het eens over kleuren hebben. ‘Kleuren’ is, zoals u weet, zowel een werkwoord als een zelfstandig naamwoord dat door iedereen te pas en te onpas wordt gebruikt.

Lees verder »

Een penseelstreek

Ik schrijf de penseelstreek altijd zo’n kleine twee weken voor de uitgave van de Nieuwsbrief dus is hij nooit exact up to date.

Lees verder »

Een penseelstreek

Waar de noordelijke oude meesters dikwijls sombere schilderijen maakten met donkere kleuren, mede ook door het klimaat, schilderden de Valencianen juist het licht van de zon dat zo beroemd is aan de Costa.

Lees verder »

Een penseelstreek

Een nieuw jaar is weer aangebroken, en de aftrap naar 2022 ligt alweer enige tijd achter ons. Hopelijk heeft u de feestdagen en de start naar het nieuwe jaar goed doorlopen.

Lees verder »