NVOC Schilderclub

De schilderclub van de NVOC  bestaat uit een gezellige kleurrijke groep enthousiaste amateurs, waarvan velen nooit eerder een penseel in de hand hadden gehad. Vaak horen we… nee zeg, ik kan niet eens een ballonnetje tekenen… niks voor mij!! Nee inderdaad, we zijn niet allemaal als een Rembrandt of een Vincent van Gogh geboren, maar met een beetje enthousiasme en goede materialen hebben we al heel veel bijzondere dingen zien gebeuren.

We proberen elkaar zoveel mogelijk te helpen indien nodig en door de ongedwongen, maar ‘meestal’ rustige sfeer met een muziekje op de achtergrond kan iedereen geconcentreerd en soms zelfs met de tong tussen de lippen, lekker z’n gang gaan.

We kiezen ongeveer om de zes weken met elkaar een onderwerp en maken daar elk ons eigen ding van. Niet één doek is hetzelfde en allemaal zijn ze even origineel, maar niets moet en je kunt ook een eigen onderwerp nemen of alleen tekenen.

Aan de schilderochtend is geen enkele verplichting verbonden. De een komt elke donderdagmorgen en de ander komt soms maanden niet, net naar gelang de behoefte of de aanwezigheid in Moraira.

Er zijn geen kosten aan verbonden. U moet wel voor uw eigen materialen zorgen, zoals:

 • een schilderdoek ( lienzo),
 • olieverf of acryl o.a. merk Amsterdam
 • diverse maten kwasten
 • Houtskool en kneedgom voor de schetsen
 • een geplastificeerd kleed om de tafel te beschermen
 • een waterbakje en een oude lap
 • Plastic borden voor het mengen van de verf of palet
 • eventueel een tafel ezel ( schraag) o.i.d.

Een goed gespecialiseerde winkel is Decor Xabia: Avda. Del Pla 24. Xabia

En… natuurlijk zorgen voor een consumptiekaart, want we beginnen elke donderdag om 10 uur met een lekker kopje koffie. Om half 12 hebben we weer een half uurtje pauze om onze energie opnieuw op te laden. Om 13.00 uur gaan we allemaal met rode wangetjes van de passie en inspanning naar huis.

Iedereen is van harte welkom om even binnen te lopen om te kijken of deze activiteit wat voor je kan betekenen. Met één penseelstreek kun je wonderen verrichten!!

Nieuwsgierig? Dan zullen we je zeker een keer zien verschijnen!

Informatie over de schilderochtend:

Ietje Speets, 966491198, [email protected].

Babs Beemsterboer, 965974086, [email protected]

De laatste onderwerpen

Een penseelstreek

Een penseelstreek

Ook voor ons “artistas” is het nieuwe clubseizoen inmiddels weer begonnen. Na een maand zomerrust was iedereen weer hard aan wat actie toe.

Lees meer
Een penseelstreek: Appel

Een penseelstreek: Appel

De “Appel” schilderijen hangen inmiddels en we hopen natuurlijk dat ook deze doeken weer letterlijk en figuurlijk in de smaak vallen.

Lees meer
Een penseelstreek

Een penseelstreek

Iedereen heeft inmiddels wel begrepen dat de schilderijen die nu in de entree hangen geschilderd zijn met het licht zoals Rembrandt van Rijn in zijn doeken vastlegde.

Lees meer
Een penseelstreek

Een penseelstreek

Wat kunnen we toch allemaal intens genieten als Noord Europeanen van het heerlijke Spaanse klimaat.

Lees meer
Een penseelstreek

Een penseelstreek

Inmiddels is er stilte na de storm en zijn we in duisternis ondergedompeld, althans dat is de bedoeling.

Lees meer
Een penseelstreek

Een penseelstreek

Met de verfklodders in m´n haren tot op mijn voeten. doe ik u allen weer met de bekende kleurrijke penseelstreek de hartelijke groeten!

Lees meer
Een penseelstreek

Een penseelstreek

Na 10 dagen Nederland kwam ik dus nietsvermoedend met mijn schilderspullen het clubhuis in en: er was licht. Wat een fantastische verrassing.

Lees meer
Een penseelstreek: bloemig

Een penseelstreek: bloemig

Onze eerste expositie dit seizoen begint dan ook feestelijk met heel veel vrolijke, kleurrijke en bloemrijke schilderwerken. De opdracht was dan ook niet expliciet…bloemen…maar bloemig!

Lees meer
Een penseelstreek: humor

Een penseelstreek: humor

Ja mede clubgenoten dit is alweer de laatste penseelstreek van dit seizoen. Time flies…zo hangt onze expositie in Arnesol en nu alweer voor de tweede keer in El Corregidor.

Lees meer
Een penseelstreek: drie landen

Een penseelstreek: drie landen

We hebben dit keer als thema 3 landen gekozen en dat zijn in dit geval natuurlijk België, Spanje en Nederland. We hebben geprobeerd uit ieder land iets bijzonders of bekends te schilderen.

Lees meer
Een penseelstreek

Een penseelstreek

Onze “Azië” schilderijen zijn de hekkensluiters van onze exposities in de bar van ons clubhuis “Arnesol”. Zo komt aan alles een einde en is er ook na iedere verandering weer een nieuw begin, een nieuwe start!

Lees meer
Een penseelstreek

Een penseelstreek

Ik verbaas me elk jaar weer hoeveel sneller de ene maand gaat in vergelijking met de andere. Van 2018 is inmiddels alweer meer dan een twaalfde deel om en dan is januari nota bene nog een lange maand!

Lees meer
Een penseelstreek

Een penseelstreek

Als kind duurde het een eeuwige tijd, de periode tussen de Sinterklaas en de Kerst.Toen kregen we alleen nog maar cadeautjes met het Heerlijk Avondje!

Lees meer

Nieuwste zoekertjes

Evenementenkalender

 1. NVOC Bridgereis

  maandag 21 oktober - vrijdag 25 oktober
 2. Bergstappers

  zaterdag 2 november | 09:30 - 17:00
 3. Muziekmatinee: thema: Musical

  zondag 3 november
 4. Filmavond

  woensdag 13 november | 20:00 - 23:00
 5. voetbal : Noord-Ierland – Nederland

  zaterdag 16 november | 20:45 - 23:00

Advertenties

Clinica Benidorm
Kuiper Verhuizingen
Alex Spanje