NVOC Bibliotheek

Nederlandstalige bibliotheek

Wat ooit begonnen is als een uit de hand gelopen hobby, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een bibliotheek met een zeer ruim assortiment van boeken, kinderboeken, dvd´s en puzzels.

U vindt ons aan de achterkant van het verenigingsgebouw in een gezellige separate ruimte waar u van harte welkom bent iedere donderdagmiddag van 17:00 tot 18:30 uur. Vanaf de voorkant van het gebouw kunt u linksom lopen naar de achterkant, u vindt de ingang vanzelf.

Gedurende de zomermaanden is de bibliotheek beperkt open.

Regelmatig wordt de collectie aangevuld door aankoop van op dat moment actuele uitgaven. Ook van leden ontvangen wij met grote regelmaat boeken die op dat moment in de belangstelling staan.

De bibliotheek telt maar liefst 2500 boeken. De enthousiaste staf onder leiding van Beatrijs Bachman bedient meer dan 100 ingeschreven lezers. Het lenen van een boek gaat als volgt te werk:

Voor € 10,- kan ieder lid een leeskaart kopen, goed voor 30 keer een boek lenen voor de periode van twee weken. Deze leeskaart is persoonlijk en mag niet aan andere personen uitgeleend worden. Indien dit toch gebeurt blijft de houder van de kaart verantwoordelijk voor de boeken. Worden boeken te laat teruggebracht dan wordt per week een vakje op de leeskaart aangekruist.

Verliest men een boek dan moet men dat vergoeden. De bibliotheek gaat ervan uit dat een boek na 15 keer uitgeleend te zijn is afgeschreven. De huidige aanschafprijs van een boek is € 30,-. Zou men dus een nieuw boek verliezen dan moet men € 30,- betalen. Verliest men echter een boek dat al 8 keer is uitgeleend dan bedraagt de afschrijving 8/15 x 30=16 Euro en bedraagt de restwaarde die betaald moet worden € 14,-.

Helaas kunnen boeken niet worden gereserveerd.

Overtollige boeken, dat zijn boeken die 3 jaar niet gelezen zijn, worden voor prijzen vanaf 50 Eurocent te koop aangeboden. Waardevolle literatuur blijft behouden. In de bibliotheek is het hele jaar een aanbod van te kopen boeken met als hoogtepunt een boekenmarkt op Koningsdag. De opbrengst van deze boeken plus de inkomsten van de leeskaarten worden gebruikt om nieuwe boeken te kopen. Vanzelfsprekend zijn wij blij met ieder boek dat gedoneerd wordt. Of het een boek op de planken is of voor de verkoop, alles is welkom.

Voor nadere informatie belt u met Beatrijs Bachman: 667 441 720 of 966 495 398.

Laatste nieuwe boeken

Don Winslow – Lek

Denny Malone werkt niet bij de politie van New York, hij ís de politie en hij ís New York. De straten – en hun bewoners – zijn van hem.

Lees verder »