Op 4 mei 2018 overleed een markante persoonlijkheid, Marc Snijdoodt. Marc was een actieve man. Als ik hem moet typeren met een aantal steekwoorden komen de volgende items boven drijven. Grote kennis van veel onderwerpen, liefhebber van sport in het algemeen maar vooral voetbal, goede tennisser, muziekliefhebber.

Met Marc kon je hele discussies opzetten over allerlei onderwerpen. Deze werden dan van alle kanten belicht. Marc etaleerde zijn kennis o.a. door mee te doen aan quizzen ( “per seconde wijzer” en “met het mes op tafel”). Voetbal was een passie. Ajax en AZ waren zijn cluppies. Voetbal inside zijn programma dat hij niet wilde missen.

Jarenlang heeft Marc bij onze tennisclub gespeeld en hij was een fanatieke speler. Marc heeft ook jarenlang met een vijftal anderen een zanggroep gevormd (Los Padres). Elke vrijdagavond werd er serieus geoefend. Hieraan beleefde hij veel plezier. Ook was hij vaste bezoeker van Just Us. Vóórdat hij ziek werd was hij altijd als één van de eersten op de dansvloer te vinden. Na zijn herseninfarcten kwam hij nog steeds bij de optredens en genoot hiervan. Ook in de toneelgroep en de jeu de boulesgroep was Marc actief.

Marc heeft nog net de verhuizing naar ons nieuwe onderkomen meegemaakt. Ondanks zijn slechte gezondheid vond hij het geweldig om onder de mensen te zijn en genoot hij daarvan. We verliezen met Marc een fijn mens.

Theo Tappen