Dinsdag 3 maart was Roland Appeltants onze gastheer. Samen met zijn vrouw Marie-Louise woont hij in Moraira in een mooi gelegen huis met enorme tuin. Die tuin is echt Rolands domein: elke dag besteedt hij meerdere uren aan het onderhoud, met veel plezier. Elke morgen maakt hij eerst een wandeling door de tuin, samen met zijn hond Artemis, om te kijken en genieten. Elk stekje dat hij in de grond steekt groeit weer uit tot een nieuwe plant of boom.

De tuinclub geniet dan ook niet alleen van deze mooie tuin, maar vooral van de verhalen van Roland. Onderweg worden stekjes afgebroken en uitgedeeld, kerrieplantjes, citroengeraniums, etc. We bewonderen de goudvisvijver, het boeddhabeeld en het grote prieel in Indonesische stijl. Na de rondleiding door de tuin volgt een route onder het huis langs zijn klokkenverzameling. Ook daarover weet hij veel te vertellen. Hij is ook schrijnwerker, en de gesprekken kunnen zomaar een heel technische kant opgaan.

Dan worden we uitgenodigd voor een glas wijn, met hapjes, die ook door Roland zijn geregeld. Daarom is het zo leuk om lid van de tuinclub te zijn: je komt elke maand in iemands tuin, hoort elkaars verhalen en tips, neemt elkaars stekjes mee en geniet van elkaars gezelschap!