Wandelroute naar Castell de Castells of Penja El Castellet

Nadat we de vorige dag een prachtige bloesemtocht van 125 km met de auto hadden gereden was het nu de beurt aan de dapperen onder ons om de benen eens goed los te lopen.  Om 9.30 uur kwamen we met 18 mensen aan op onze klassieke verzamelpost in Teulada.  Het was daar nog vrij mistig en velen wisten niet goed welke kledij aan te trekken.  Maar, naarmate we onze vertrekplaats van de wandeling naderden, kwam de zon er meer en meer door.

Onderweg met de auto viel het ons op dat onze club niet alleen voor een uitstap had gekozen.  In alle bergdorpen krioelde het van de wandelaars en fietsers die nog wilden genieten van de laatste amandelbloesems van dit voorjaar.

Aangekomen in Castells was het niet eenvoudig om nog een vrije parkeerplaats te vinden voor ons allen maar uiteindelijk lukte dit toch voor iedereen. Toen we uitstapten merkten we dat de temperatuur reeds aardig was opgelopen en dat de lucht donkerblauw kleurde.

Frans, onze trouwe gids, leek eerst te twijfelen over de juiste startplaats maar uiteindelijk was zijn eerste ingeving de correcte beslissing. Vrij snel kwam de top in het vizier.  Het leek een muur te zijn die moest worden beklommen maar iedereen ging ervoor !  Na flink stappen kwamen we ter hoogte van een waterput.  Er stond nog een beetje water in en Frans zijn hond aarzelde geen ogenblik om een flink, ijskoud bad te nemen. Deze waterput was een teken dat de top, met de resten van een oude Moorse vestiging, niet ver meer af was.  De allerdappersten onder ons gingen nu verder via een steil pad en bereikten vlug de top.  Boven hadden we een mooi uitzicht op het stuwmeer van Guadalest.  Het viel ons op dat we de kuststreek niet konden zien vanwege een laaghangende mist.  Velen namen contact op met vrienden in Moraira en het bleek inderdaad dat de mist om 14 u nog niet was opgetrokken.  Wat waren wij gelukzakken !!

Na onze maaltijd op de top werd er vlug afgedaald en op een verlaten camping werd er nog een mooie foto genomen van onze groep.

We hebben genoten van een mooie wandeling onder een straalblauwe hemel met dank aan onze uitstekende gids.

Eric Van Steendam