Het zal jullie niet ontgaan zijn dat wij van de Keuken- en Bardienst, tijdens de lockdown, in het begin van dit jaar, een aantal weken verschillende maaltijden aan jullie hebben aangeboden, tegen een aantrekkelijke prijs van 5 kruisjes.

Gedurende zeven weken hebben we met een klein, maar enthousiast groepje hard gewerkt om deze maaltijden te bereiden. We zijn begonnen om een afwisselend menu samen te stellen, scherp in te kopen en goede verpakkingsmaterialen te vinden.

Onze leden konden via de website de maaltijden bestellen en daarbij aangeven op welke tijd de gerechten konden worden opgehaald. Het afhalen gebeurde bij de voordeur van El Corregidor, geheel conform de voorschriften.

Op 28 januari startten we nog eenvoudig met onze vertrouwde snacks, zoals kroket, frikandel en patat. We verkochten zo’n 45 porties. Op 4 februari was het de beurt aan de varkenshaas met champignons, roomsaus, rijst en doppers, 31 maaltijden. 11 februari de Nasi Goreng met Saté en pindasaus, ook een groot succes met 67 afgehaalde porties.

Dan twee weken een Hollandse pot, met Stamppot Boerenkool, spek, bal en worst, een weekje later Stoofvlees met Rode kool en verse appelmoes, totaal 90 gerechten. De Kip Kerrie was de laatste maaltijd en er werden 42 porties afgehaald.

Hierna namen we een weekje rust om weer met volle energie ons te kunnen storten op de Erwtensoep met spek en worst. Hiervoor hebben we 74 liefhebbers gevonden.
We kunnen terugkijken op een geslaagd initiatief, met een heel leuk en gezellig team en een prachtig resultaat.

Met grote dank aan: Liesbeth, Aloys, Pieter, Myriam, Rob, Piet en Nicole.

Peter van Bloppoel