Een veel voorkomende klacht die vaak wordt gezien in de praktijk is een pijn in de schouder die uitstraalt naar de bovenarm, elleboog, onderarm en de hele hand. Daarbij is dan ook vaak het gevoel dat er minder kracht aanwezig is in de betreffende arm.

Veelvuldig wordt (terecht) gedacht dat er sprake is van een nekhernia of slijmbeursontsteking in de schouder. Echter ligt daar met deze combinatie van symptomen bijna nooit de oorzaak van de klachten. Na grondig onderzoek blijkt meer dan vaak dat er sprake is van een schoudergordel blokkade. Omdat de schoudergordel bestaat uit een aantal gewrichten die elkaar beïnvloeden, kan een kleine blokkade in één gewricht een kettingreactie aan gewrichtsproblemen doen ontstaan. Hierdoor raakt vaak de slijmbeurs geïrriteerd door de verminderde bewegelijkheid van de schoudergordel, die deze slijmbeurs en andere structuren doet inklemmen tussen de schouderkop en het schouderdak.

Daardoor ontstaat er pijn in de schouder en kunnen mensen niet op deze schouder liggen en is het heffen van de arm moeilijk. Een jas aantrekken is erg lastig en het aantrekken van een trui wordt eveneens een pijnlijke onderneming. De pijn in de arm wordt veroorzaakt door uitstralende pijn vanuit de schouder (referred pain) of door inklemming van de (brachialis) zenuw die door de schoudergordel loopt. Door de geblokkeerde gewrichten in de schoudergordel wordt de ruimte waardoor deze zenuw loopt verkleind met uitstralende pijnklachten tot gevolg. Vaak klagen mensen dan ook van een slapende hand die vooral bij het liggen in bed opkomt of bij het zitten in een stoel terwijl er verder de hele dag niets wordt gevoeld. Een comfortabele slaaphouding vinden is in dit geval erg moeilijk.

Deze klacht is dus een complexe aandoening met vele biomechanische verbindingen die elkaar beïnvloeden en een uitgebreid klachtenbeeld veroorzaken. U begrijpt dat een nauwkeurige diagnose essentieel is om deze klacht goed te kunnen behandelen. Wij hebben ons door middel van een specifieke behandelmethode gespecialiseerd om u van deze klachten af te helpen. Onze kliniek is de enige die deze behandelmethode hanteert, een combinatie van verschillende technieken en methoden kunnen de oorzaak van de klacht wegnemen.


Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact opnemen met onze kliniek in Calpe.
Jason Gast (Doctor in Chiropractic), www.quiropracticacalpe.es
Quiropráctica Calpe Tel: 965 875 917
Quiropráctica Altea Tel: 965 841 950