Voor deze filmavond kiezen we de film “The light between oceans”.

Tijd voor een echte tranentrekker. Eentje van het klassieke soort. Dames raad ik aan een extra voorraad tissues in te slaan. De heren kunnen op hun tanden bijten en zich af vragen wat werkelijk ware helden zijn.

De hoofdrolspeler Tom Sherbourne heeft een tijdelijk baantje als vuurtorenwachter op een onbewoond en zeer afgelegen eiland, Janus Island genaamd. Janus is de naam van een Romeinse god, die twee gezichten heeft. Een heel vriendelijk en een heel naar gezicht. Precies zoals het leven en de mensen.

Wat zo rustig begint, eindigt turbulent. Hoe lang moet of kan een mens eerlijk zijn? Klopt het gezegde: “hij die altijd eerlijk is, moet wel heel eenzaam zijn“?

Keuzes maken is altijd makkelijk vanuit een luie stoel met een wijntje erbij. Maar als u komt kijken, ontkomt u niet aan ongemakkelijke keuzes. Misschien maakt u uw keuze te snel en beseft u dat zelfs. De keuze zal voornamelijk worden ingegeven door het feit of u een vrouw of een man bent. Ze kunnen kletsen wat ze willen die bestuurders in Amsterdam of bij de NS, over “genderneutraal“.

Ze hebben gewoon deze film niet gezien.
Tot de derde dinsdag van februari om 20:00 !

PS: De film is gebaseerd op het boek van M.L. Stedman onder de titel van “ Het licht van de zee”