Nu de heren hopelijk hebben genoten van al het vrouwelijk schoon dat aan de wanden van de bar heeft gehangen, is het nu de beurt aan de dames om met rode koontjes door de bar te stiefelen. Vooral niet te snel dames, want dan mis je misschien net dat belangrijke detail. Een man schilderen was voor de meesten van ons toch veel lastiger dan het schilderen van een vrouwenlichaam met al haar rondingen. Een mannelijk naakt wordt al gauw stoer afgebeeld met veel spieren en kracht uitstralend. Misschien probeert men een soort droombeeld te benaderen. Maar ja dromen zijn bedrog dames, we zullen het gewoon met onze eigen kerels moeten doen en er tevreden mee zijn.

Het waren voor ons schilders in ieder geval hele leerzame en leuke weken, want de kwinkslagen vlogen op de donderdagochtenden door de lucht! Maar die blijven onder ons!

Om de gemoederen van sommige clubleden nu wat te sussen, schilderen we dit keer “Niets “. Niets? Ja, niets! We schilderen geen onderwerp en geloof het of niet, dat is nog lastiger, want je hebt geen enkel houvast. Geen voorbeeld, noch van de kleuren, noch van hetgeen het zou moeten of kunnen worden. Enfin, gaan jullie eerst maar eens genieten van al die knappe kerels en daarna wordt het een verrassing, ook voor ons!

Met de inmiddels wel bekende penseelstreek vol kleuren sluit ik dit epistel weer af. Geniet van onze “kunstwerken” al dan niet met rode koontjes.