Elke donderdag ruim voor 11 uur is hij er weer, Rien, met zijn naar ik schat ruim 20 jaar oude piepende boodschappenkar met daarin de handmade scoreborden. Vaak meer dan 30 NVOC leden of hun introducés genieten van het jeu des boules spel.

De scoreborden waren eerst genoeg voor 5 banen, maar zijn nu al heel inventief door Rien uitgebreid met kartonnen kaartjes en wasknijpers tot 8 of 9 banen. Ook de speelkaarten moesten steeds aangepast worden, maar niemand valt buiten de boot, Rien zorgt ervoor dat iedereen kan meespelen.

 • En wat een plezier, van alle banen hoor je:
 • ik lig,
 • hiervandaan kan ik het niet zien hoor,
 • wat vertekent het zeg, ik dacht dat ik dichterbij lag,
 • even meten,
 • jij bent,
 • ik zie het kleine balletje niet,
 • aii net er langs,
 • zag je dat, precies op een steen,
 • oeps veel te hard,
 • oei hij raakte hem precies op zijn kop,
 • het gaat vandaag helemaal niet, ik geloof dat ik mijn toverballen maar moet pakken,
 • nou wij zullen jullie eens flink inmaken,
 • wij hebben wel 3 potjes verloren, maar wij hebben zóóó gelachen.

Kortom een sportieve ochtend waarbij harmonie, plezier en gezelligheid voorop staan. En natuurlijk na afloop een koffietje of pintje.

Zullen wij de hele wereld maar jeu des boules leren spelen? Volgens mij zou het er dan een stuk gezelliger aan toe gaan.

Rien bedankt,

Yvonne

 


 

Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo