Duizeligheid zien wij vaak bij patiënten in onze kliniek. Soms is het alleen een duizeligheid bij het opstaan in de ochtend, soms alleen als er op een bepaalde zijde wordt gelegen of het kan op elk willekeurig moment optreden. De soort duizeligheid kan ook verschillen. Het kan een licht gevoel in het hoofd zijn, soms draait de omgeving als het ware om de patiënt en kan het ook aanvoelen als een wattengevoel in het hoofd. Vaak gaat dit dan gepaard met hoofd- en/of nekpijn.

Meer dan eens lopen mensen hier al heel lang mee rond, terwijl er zeker wel wat aan gedaan kan worden. Er zijn een aantal oorzaken die duizeligheid kunnen veroorzaken. Een daarvan is wanneer er problemen in de nek zijn. Deze kan stijf of pijnlijk zijn en vaak heeft men geen last van de nek, maar de oorzaak kan dan wel in de nekgewrichten liggen. Als er “iets” in de nek niet goed zit, geven de zenuwtjes in de nekgewrichten die de stand van hert hoofd in de ruimte aangeven een verkeerd signaal door aan de hersenen. Hierdoor bewegen de ogen op dat moment niet goed mee en ontstaat er duizeligheid. Als er voor wordt gezorgd dat de gewrichten in de nek weer naar behoren bewegen en functioneren, wordt deze informatie weer juist doorgegeven en gaat de duizeligheid weg. Dit is eigenlijk heel “simpel” te behandelen en mensen staan altijd versteld hoe snel de duizeligheid, die ze al jaren hebben,opeens weggaat. Wij behandelen deze oorzaak van duizeligheid met groot succes.

Een andere mogelijkheid die duizeligheid veroorzaakt is BPPV. Dit wordt veroorzaakt doordat de kristallen in het middenoor niet goed door het buizensysteem bewegen. Dit kan zomaar ontstaan, door een ongeluk(je), maar ook door een dwangstand van de wervelkolom. Door de kristallen rustig door het middenoor te bewegen met een speciale beweging, gaat ook deze duizeligheid spectaculair snel weg. Natuurlijk moet ook de wervelkolom worden nagekeken, want deoorzaak moet snel worden opgespoord.

Verder zijn er nog andere in het centrale zenuwstelsel aanwezige verstoringen die duizeligheid kunnen veroorzaken. Deze zijn wat lastig uit te leggen, maar heel goed te behandelen met een chiropractische behandeling. Deze vorm van duizeligheid heeft meestal wat meer tijd nodig om te herstellen.

Onze kliniek heeft al jarenlang ruimschootse ervaring met het behandelen van duizeligheid. Wij komen (helaas) heel vaak patiënten tegen die al jaren onnodig met een (verkeerde) diagnose en dus duizeligheid rondlopen. Wij zijn gespecialiseerd in het opsporen van de oorzaak van de duizeligheid om daarna met uiteenlopende technieken het probleem op te lossen.


Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact opnemen met onze kliniek in Calpe.
Jason Gast (Doctor in Chiropractic), www.quiropracticacalpe.es
Quiropráctica Calpe Tel: 965 875 917
Quiropráctica Altea Tel: 965 841 950