Zondag 16 januari, een strakblauwe lucht, nauwelijks wind en een vrolijke groep bergwandelaars. Goede mix voor een geslaagde dag en dat werd het ook ! Vanaf de vrouwengevangenis in Teulada reden we in zo min mogelijk auto’s naar een makelaarskantoor terzijde van de “rheumaberg” alwaar we parkeerden. Vandaar eerst via een mooi natuurpad een stuk omhoog tot we bij een open plek kwamen met een schitterend uitzicht van Calpe en de Ifach tot Benidorm met de Sierra de Helada. Vandaar ging een behoorlijk stoer rotspad omhoog tot de top naar de geel geverfde muur, die ook vanaf de snelweg te zien is. Als ware circusartiesten klauwden de meesten zich langs de gespannen touwen omhoog terwijl er ook een paar bleven wachten om deze act te bewonderen. Wat is een artiest zonder publiek, tenslotte!

Deel twee van de tocht was het wandelen in de Baranco (kloof)de Mascarat. Deze is pas recentelijk voor het publiek opengesteld dus leuk er nu al heen te gaan. Voel je je toch iets van een ontdekker al moet gezegd dat er toch al wel veel van die ontdekkers rondliepen. Absoluut indrukwekkend om al klauterend over steeds grotere rotsblokken in een steeds nauwer wordende kloof binnen te dringen, wanden steil en golvend terwijl je de hedendaagse faciliteiten in de vorm van wegen en het spoor nu eens van onderen zag. Plotseling stopt de kloof en daar hing een touw. Bergenthousiasten kunnen daarlangs omlaag en omhoog.

Vandaar via een bospad naar het strand, eten, rusten en weer terug naar de auto’s. Het was wel even een klim maar, verrassing, aan het eind kregen we een NVOC bidon uitgereikt, mooie geste ! Wat een geweldige dag, Jan en Cora reuze bedankt jullie !

Coral DHP