Nadat we met een stoet van auto’s een smalle kronkelweg omhoog waren gereden konden we aan onze ronde van Olta boven Calpe starten. Dat deden we met 19 wandelaars en 2 honden, waarvan de laatste 2 het rondje minstens 2 keer hebben afgelegd.
We begonnen het rondje aan de noordzijde; na een stuk zandpad volgde enig overleg over de verdere route en uiteindelijk werd besloten een pad te nemen dat zoals voorzien al gauw liep over losse stenen en rotsblokken. Een stevige maar door iedereen vlot afgelegde klim, die ons uiteindelijk bracht op de Pas de la Canal, waar we kort pauzeerden.

Vanaf hier konden we een breed pad volgen en kwamen we al gauw in de zon en bij de ruine Finca Pastor terecht waar we stopten voor een korte slok en/of hap.

Daarna kregen we geweldig zicht op zowel de rots van Calpe, het Berniamassief als de Mascarat met daarachter de hele kustlijn tot aan Benidorm. Vanzelfsprekend was dat we de prachtige uitzichten uitgebreid fotografeerden, maar we ook onze groep daarbij niet vergaten. We kunnen een plakboek beginnen met alle uitgewisselde foto’s!

Er volgde nog een prachtig vooruitgeschoven uitzichtpunt met breed zicht op de Middellandse Zee en Calpe inclusief de rots natuurlijk. Vervolgens kwamen we door het bos bij het kapelletje Ermita Vella terecht waar we onze laatste stop hadden waarna we vlot terug bij de auto’s waren.

Al met al een prachtige wandeling waar we een ruime 3 uur over gedaan hebben. Met dank aan Cora en Jan die de leiding van deze prachtige wandeling van Harm hadden overgenomen.

Marja de Jonge