Wat kunnen we toch allemaal intens genieten als Noord Europeanen van het heerlijke Spaanse klimaat en natuurlijk is een Hollandse lente prachtig, maar anders. Nee hier hebben we geen velden vol sneeuwklokjes, krokussen, tulpen en hyacinten en ook geen dartelende lammetjes in de wei, maar we hebben wel dalen gevuld met roze en witte bloesem van de amandel- en kersenbomen en wollige gele mimosa bolletjes van de acacia´s niet te vergeten die in deze tijd de hele Costa kleuren ofschoon een bloeiende prunus- of appelboom natuurlijk ook niet te versmaden was.

Toch gaat er niets boven dit heerlijke weer aan de Costa… niets boven die zon die je bijna elke dag verwelkomt met zijn verwarmende stralen en zijn licht en juist dat licht is hier zo onvoorstelbaar belangrijk en voor ons kunstschilders natuurlijk helemaal. Momenteel zijn we druk bezig met een zeer gevarieerd onderwerp te schilderen op de donderdagmorgen en we hopen dat omstreeks de derde week van maart op te kunnen hangen in de entree.

De bedoeling is dat het iets “ doorleefds ” gaat worden.

Dat kunnen oude deuren zijn, oude schoenen, oude gebouwen, maar ook een doorleefd gezicht dus zoals ik al schreef, zeer gevarieerd en voor elk wat wils.

Met mijn ietwat oude en doorleefde penseelstreek groet ik u allen weer zoals gewoonlijk en wens ik u ook dit keer veel plezier bij het betreden van ons clubhuis.

Ietje Speets