Heeft u dat ook wel eens; u zit lekker rustig aan een overdadig ontbijt, de zon schijnt, de kat snort, de vogeltjes twinkelieren en dan begint je partner opeens vreselijk te zeuren en te zagen. Dat overkomt de ene hoofdpersoon van de film heel vaak. Althans naar zijn mening.

Die ene is man die zich nogal erg snel is geïrriteerd, is een gevierd modeontwerper. We kennen allemaal Karl Lagerfeld, die zijn kat het liefste € 800 miljoen had willen nalaten. ( ik vraag me dat bij soort berichten altijd af, of de jonkies van de kat op hun beurt weer die miljoenen erven en hun jonkies dan ook weer). Deze modeontwerper is nog eigenzinniger als “Der Karl”.

Zijn geliefde, moet al zijn grillen, zijn drang naar perfectie, zijn werkverslaving lijdzaam ondergaan. Gaan liefde en onderworpenheid samen ? Of zijn ze wellicht synoniemen ? Zijn zowel de liefde als de onderworpenheid slechts tijdelijk en zijn ze gedoemd te eindigen in lusteloze acceptatie en onverschilligheid?

De film deed me denken aan een nummer van Brian Ferry genaamd “the price of love”

Met name aan dit refrein :

You’re dancing slow, you’re dancing fast
You’re happy now, but that won’t last

And that’s the price of love, the price of love
A debt you pay with tears and pain
The price of love, the price of love
It costs you more when you’re to blame

 

Op al deze vragen krijgt u een antwoord in deze film. Kortom een praktische handleiding om uw relatie is eens onder de loep te nemen. Op deze avond zijn ook de uitslagen van de verkiezingen. Dan is de film allang afgelopen. Aan u de keuze : vage politiek of een praktische handleiding in de liefde. De keus lijkt mij niet moeilijk.

Tot woensdag 20 maart  om 20:00