Zondag 24 februari de Caballo Verde. Om 8.45 uur schrok ik wakker. Och hemel, ik zou gaan lopen met de bergstappers+. Snel wassen, scheren enz. Ben gevraagd om brood klaar te maken en drinken te pakken voor onderweg. Snel in de auto naar Teulada. Daar aangekomen, was er niemand. Ik had mijzelf niet opgegeven dus begon ik te twijfelen of het wel door zou gaan of dat ze al weg zouden zijn. Even daar staan wachten en was van plan weer huiswaarts te gaan. Daar kwam een auto aan met voor mij onbekende mensen. Oh gelukkig, ze hadden wandelschoenen aan en ja hoor daar kwam de rest van de lopers ook aan. In totaal 16 mensen waaronder Florian van 12 jaar, de kleinzoon van François.

In optocht achter Frans aan naar de Caballo Verde. Een leuk gemixt gezelschap en we begonnen meteen aan de klim. Allemachtig wat ging het in een hoog tempo de berg op. Ik als laatste. Ik dacht, als ik dat maar volhou, maar gelukkig zakte het tempo na verloop van tijd af. Eerst klimmen naar de kam van de berg en daarna over de kam verder lopen. Het was prachtig weer, maar soms ook een koude wind. Als je tenminste nog adem over had, was het een adembenemend uitzicht.

Florian liep meestal voorop en de “oudjes” volgden. Bij hele steile stukken hing een ketting aan de berg om je aan op te trekken of veilig af te dalen. Wel een spectaculair stuk van de wandeling. Toen tijd voor wat te eten en te drinken. Was benieuwd wat Ben voor mij in m’n rugzak had gedaan. Lekker ontbijtkoek met boter, broodje kaas, koffie, water en een appel.

Na deze lunch weer verder op pad. Het was leuk om met iedereen een praatje te maken. Ook onderweg mooie bloemen gezien, plekken waar wilde zwijnen hebben gewroet en soms een klein bronnetje waar Fleur, de hond van Frans, dan graag in ging liggen. De wandeling was toch niet helemaal zonder gevaar. Onze Netty is tweemaal onderuit gegaan en heeft haar knieën toen bezeerd.

Ik heb genoten van de tocht en denk de 15 anderen ook. Met z’n allen nog iets gedronken op een terrasje in Jalon. Het was een prachtige, geslaagde tocht.

De groeten van Guus Limonard