Ik had vandaag, de 29ste november, even een echt “ WAUW ” moment! Na 10 dagen Nederland kwam ik dus nietsvermoedend met mijn schilderspullen het clubhuis in en: er was licht. Wat een fantastische verrassing. Cor en Tonnie Visser hebben ons het licht gegeven!

Wat een geweldig geschenk van het bedrijf “MACBRIGHT” uit Tiel. Dank jullie wel voor deze zeer welkome sponsoring, en: de verlichting is natuurlijk niet vanzelf vanuit Nederland aan komen waaien. Ook het transport is ons geschonken door de vervoerder “ MARTCARGO “ eveneens uit Tiel. Wat een mooie mensen zijn er toch nog.

Overigens heeft onze eigen Piet er voor gezorgd dat het op de juiste wijze werd opgehangen en wel zodanig dat we vrijwel overal kunnen gaan zitten om te schilderen. Wat boffen we toch met zulke fantastische vrijgevige clubleden en vrijwilligers, dat kan nooit genoeg gezegd worden!

Het grappige vanmorgen was dat iedereen in de grote zaal aan het schilderen was onder de nieuwe verlichting en dat Wil en ik samen de enigen waren die in onze “schilderruimte“ stonden te ploeteren. Ook niet erg hoor, en wie zich geroepen voelt om eens mee te doen: er is nu ruimte genoeg.

Ja mensen, onze club blijft een warm bad en dat mogen we ons af en toe best wel even realiseren, want zo´n gezellige club als wij hebben vind je denk ik nergens! Het nieuwe schilderonderwerp heeft trouwens niks met verlichting, winter of wat dan ook te maken, maar wel met ons klimaat: ‘wind’, want of je nu hier aan de Costa bent of in Nederland, er is altijd wel wind, en hoe wij dat als schilders proberen te interpreteren op doek kunt u straks zelf bekijken in de entree na half december. Overigens is de wind in de haren wel een beetje troef, maar de schilderijen worden toch ook weer allemaal heel verschillend.

Graag wil ik namens onze gehele schilderclub bij deze alvast iedereen een hele mooie feestmaand toewensen met een gezonde en voorspoedige start van het nieuwe jaar. Oeps, de lichtgevende verfspatten waaien al van mijn penseel! Nou ja, dat wordt dus blijkbaar vanzelf een spetterend uiteinde van 2018.

Ietje Speets