We werden met een glaasje cava ontvangen in de grote hal van La Senieta en zagen om ons heen allemaal bekende gezichten. Feestelijk gekleed voor het toneelstuk waar zoveel maanden hard aan gewerkt was door onze clubgenoten die van acteren houden, genaamd “De Komedianten”.

Het stuk was getiteld: “Waar is de buurman?” en dat werd van een vraag een verdenking, die steeds meer bizarre vormen begon aan te nemen.

Alles draaide om de krasse oude dame die haar verjaardag wilde gaan vieren en een al even oude enorme hutkoffer die plotseling midden in de woonkamer stond. De familie kwam op bezoek en de oudste zoon probeerde zijn mama uit te horen wat er aan de hand was. Zij vertelde opgelucht dat de vervelende buurman voorgoed weg was. En ook dat hij die zware hutkoffer de trap had afgezeuld. Ze wilde echter niet zeggen wat er in zat en ook het hangslot niet openen.

De fantasie sloeg op hol en gedacht werd aan een moord met een vlijmscherp keukenmes of een vergiftiging met rattengif. De nerveuze dochter viel bijna flauw, haar man moest haar opvangen. De nieuwsgierige buurvrouw dacht ook mee en was niet bij de oudste zoon weg te slaan, letterlijk, door zijn jaloerse maar daadkrachtige vrouw.

Uiteindelijk opende de krasse oude dame de hutkoffer, maar daar zaten slechts kerstcadeaus in, als verrassing voor de familie.

Toen de broer van de verdwenen buurman kwam vragen of iemand zijn broer had gezien, viel men echter stil. Alleen de getuigen in de zaal hebben uiteindelijk de bekentenis met de vreselijke waarheid gehoord.

Alle Komedianten en allen die geholpen hebben deze voorstelling mogelijk te maken, worden hartelijk bedankt voor deze leuke avond!

 

 


 

Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo