Gewapend met regenjas en paraplu en benieuwd of er nog meer enthousiastelingen zouden zijn voor de wandeling, gingen wij op weg naar Teulada. Aangekomen op de parkeerplaats zagen wij de geheel aan de binnenkant beslagen ramen van de auto van Toke en Robbie, Yeah wij gaan dus lekker wandelen. Na dagen van regen en binnen zitten was het heerlijk om de benen weer even te strekken en wat te bewegen.

Nadat Marjolein en Peter en de leiding waren gearriveerd gingen wij met z’n 8’en op pad. Een kleurrijk in regenjassen gehuld gezelschap, lekker kwekkend, wandelend over geasfalteerde wegen, waarbij wij genoten van de mooie bloemen, bomen, waterstromen en het gezelschap. De paraplu kon ik als wandelstok gebruiken, want gedurende de wandeling hebben wij het nagenoeg droog gehouden.

Irene heeft ons bij het monumentje (Creueta de l’Ave Maria) voor San Vicente Ferrer uitgelegd dat deze man in Teulada heilig werd verklaard omdat hij de pest en de Piraten had tegengehouden.
Ons rustpuntje was bij Font de l’Horta, de drinkplaats voor dieren, waarna wij de weg vervolgden langs een pad met bomen die eruit zagen als berken maar het volgens ons toch niet zijn. Wordt vervolgd.

Al met al een heerlijke wandeling van bijna 2 uur met een mooie afsluiting bij restaurant de Underground in Teulada, waar ons welverdiende wijntje al op ons stond te wachten.

Dank Irene en Reinier voor het uitzetten van de wandeling.

Bert en Yvonne