23 Februari jl. gingen we weer Koken Met een Glimlach. Zoals gebruikelijk een door Anneke samengesteld 4-gangen menu. We koken met 8 personen en ditmaal een geheel Vegetarische Maaltijd: een timbaaltje van courgette gevuld met fijne groenten; daarna een Thaise kokossoep, gevolgd door een hartige taart met portobello, citroentijm en geitenkaas en als Klap op de Vuurpijl… zoetzure aardbeiencompote met vanille ijs.

Tijdens het voorbereiden wordt er heel wat gekwekt en gelachen. Anneke helpt ons waar dat nodig is en geeft tussendoor nog wat handige kooktips. Na ongeveer 3 uur (met natuurlijk tussendoor een koffiepauze) is bijna alles klaar en drinken we (welverdiend) een aperatiefje. Dan druppelen ook de genodigden binnen (ieder nodigt één persoon uit) en gaan we aan een door Anneke feestelijk gedekte tafel.

Helaas was Chris niet van de partij. Hij was in de buurt van Pego blijven staan met een kapotte band en moest vrij lang wachten op de Spaanse ‘Wegenwacht’. Anneke wilde nog voor Chris het diner als Take Away meenemen, maar dat is niet helemaal gelukt, omdat ik de pan met aardbeiencompote tot op de bodem leeggeschraapt heb. Sorry Chris…!

Kortom, het was weer een zeer geslaagde middag en avond. Anneke, weer heel erg bedankt voor al je werk, mijn medekoks voor de gezelligheid en gelukkig mag ik in april weer meekoken. Anneke, wat mij betreft dan weer die aardbeien als nagerecht… wat was dát LEKKER.

arlette