Beste mede lijdende clubgenoten,

Vandaag is het 1 mei en is er alweer een derde van het jaar 2020 voorbij. Toen we in de oudejaarsnacht om 12 uur met alle kids buiten op straat in de Stationstraat in Maastricht stonden te proosten op het nieuwe jaar hadden we van alles in gedachten, maar dit niet.

Wij hebben nooit echt oorlog meegemaakt en ook van de gevolgen ervan nauwelijks iets gemerkt, maar ik kan me er nu toch iets bij voorstellen en ook al wordt er niet met bommen gegooid je krijgt het er toch wel een beetje Spaans benauwd van. Overigens hebben wij niets te klagen hoor in ons luxe quarantaine gebied. Natuurlijk is het gezelliger om samen de boodschappen te doen, maar in mijn uppie bijna incognito met mondkapje gaat dat ook prima. Zo veel mogelijk in een keer in huis halen en zo min mogelijk het huis uit !

Veiligheid voor alles en dat gaan we ook voorlopig ook zoveel mogelijk proberen te behouden. Maar desalniettemin mogen we morgen gelukkig weer buiten de muren en kunnen we ons weer iets vrijer bewegen. Overigens hebben wij ons tot nu toe nog geen seconde hoeven te vervelen hoor. Aangezien we geen poetshulp hebben konden we zelf is even lekker aan de voorjaarsschoonmaak en vooral kasten, boekenkasten etc is even goed onder handen nemen en eerlijk is eerlijk het geeft wel een lekker opgeruimd gevoel en zeer veel voldoening. Het weer werkte ook lekker mee, want met dit miserabele voorjaar konden we in de tuin toch weinig uitrichten.

Nu is het andere koek en staan er wekelijks weer grote bigbags vol met tuinafval aan de straat en aangezien we weinig tuinhulp hebben zijn we weer lekker in beweging. “De jongens” zoals wij ze noemen waren weer helemaal happy met onze tuintroep en zaten met mondkapjes weer blij te zwaaien vanuit hun vrachtwagen. Vandaag blijven we nog even “binnen” en beginnen we gewoon met de dagelijkse routine. Allebei een half uur roeien.. rondjes lopen…koffie drinken en dan een plan de campagne…

We komen er met elkaar wel door hoor, maar het wordt wel een heel andere wereld na Corona en voorlopig zal er niets meer zo vanzelfsprekend zijn zoals het voor die tijd was. Toen was geluk heel gewoon !!

Ietje