Naast dat Medifit in Moraira al sinds maandag 27 maart weer geopend is voor urgente behandelingen, bieden wij ook Online Consulten. Dit wordt gedaan d.m.v. veilige videoconferentie technologie.

Met deze service krijgt u een uitgebreide diagnose en prognose. Wij geven u advies over hoe om te gaan met uw klacht(en) en wat u kunt doen om uzelf te behandelen. Wij geven u hiervoor een huiswerk oefenprogramma. U krijgt toegang tot een gratis APP op uw telefoon waarin uw behandelprogramma (oefeningen) staat die uw therapeut heeft gemaakt. Tevens sturen wij dit oefenprogramma met video’s en foto’s ook via e-mail.

Onze nieuwste innovatie voor oefentherapie is de PhysioTools Remote Trainer APP. Dit is een nieuwe dienst die ons in staat stelt om het revalidatieproces te volgen en te begeleiden met behulp van oefenvideo’s en foto’s. Door dit programma te combineren met de videoconferentie software kunnen we een “face-to-face” gesprek effectief vervangen door een zeer gestructureerd interactief online-videoconsult.

1) Diagnose
Ja, ook zonder een traditioneel “hands-on” consult kan een nauwkeurige diagnose gesteld worden en een effectieve behandeling gegeven. Een van onze ervaren therapeuten en/of revalidatiearts kan een diagnose stellen met behulp van diepgaande vragen en door u bepaalde bewegingen en testen te laten uitvoeren. Als er een probleem vastgesteld wordt dat niet via een online consult behandeld kan worden dan wordt hiervoor een andere oplissing gevonden. We zullen dan verwijzen naar de juiste zorgprofessional.

2) Behandeling
Nadat de diagnose is gesteld, zal u worden geleerd hoe u het beste met deze aandoening om kunt gaan en hoe u zichzelf kunt behandelen (zelfmanagement). Dit door o.a. educatie, houding, kracht-, ontspannings- en mobiliteitsoefeningen. De therapeut maakt een oefenprogramma dat specifiek op uw behoeften is afgestemd. Het programma zal aangepast worden aan de hand van de ontwikkeling van uw klacht(en). Als u zich beter voelt en uw klachten verholpen zijn dan zullen wij u een programma maken om herhaling te voorkomen en eventueel uw conditie verder te verbeteren.

Een afspraak kunt u maken door ons te bellen of te mailen. U krijgt daarna een bevestiging van uw afspraak met daarin een link om u te verbinden met uw therapeut op de tijd van de afspraak. U komt dan in een virtuele wachtkamer. Wacht rustig tot uw therapeut u uit de virtuele wachtkamer haalt, de verbinding tot stand gebracht wordt en het consult begint.

Naast een afspraak met een Fysiotherapeut kan de patiënt ook een afspraak maken met één van de onderstaande zorgprofessionals van ons multidisciplinair revalidatie team:
– Revalidatiearts (voor een intake, diagnose of recept).
– Osteopaat
– Orthopedisch Manueel Therapeut (OMT)
– Ergotherapeut
– Psycholoog
– Psychotherapeut

Betaalt de verzekering het consult?
In principe betalen alle Nederlandse verzekeringen online consulten, maar om er 100% zeker van te zijn raden wij u aan contact op te nemen met uw zorgverzekering.