Voor ons was dit onze eerste uitstap met NVOC de Lage Landen. We hebben er naar uitgekeken!

Na de samenkomst aan Algi in Benissa Costa, reden we in colonne naar Calpe. Aan het gezellige haventje dronken we samen een heerlijk tasje koffie in de ochtendzon. Adri en Cora gaven ondertussen aan elke tafel een bijzonder interessante uitleg van de geschiedenis van de stad en van hetgeen we die dag te zien zouden krijgen. Vervolgens reden we naar de grote parking en van daaruit gingen we op stap.

Eerst leerden we de binnenstad kennen, met interessante weetjes, winkeltjes en restaurantjes. Zo wandelden we verder naar het Casa de Cultura, met prachtig en groot buitenauditorium. Hier zouden we erg graag ooit eens een voorstelling willen bijwonen!

We vervolgden de trip naar de oude binnenstad, waar toevallig een wedstrijd aan de gang was voor kunstschilders, die her en der opgesteld stonden. Op die manier werd onze aandacht telkens getrokken naar interessante details en mooie hoekjes van het oude Calpe. Hierbij kregen we steeds een deskundige uitleg van onze gidsen Adri en Cora, muzikaal bijgestaan door de lokale harmonie. De stad bleek veel ouder en interessanter dan we verwacht hadden!

Een gezamenlijk fotomoment op de Spaanse trappen mocht niet ontbreken natuurlijk. Wandelend en bewonderend kwamen we aan op de uiterst gezellige bistro Lapsus, waar we ons middagmaal zouden nuttigen. Vanwege het prachtige weer, konden we allemaal buiten zitten. Het eten was heerlijk, er scheen maar geen eind te komen aan de reeks voor- en hoofdgerechten! Dit restaurant is alvast een aanrader! De sfeer was top, iedereen was tevreden.

Na een korte wandeling keerden we terug naar de geparkeerde auto’s waar we afscheid namen met inachtneming van de Corona afstand.

Onze eerste belevenis met de Lage Landen club was alvast een voltreffer! Er mogen er nog veel volgen! Hartelijk dank hiervoor aan de deelnemende leden, en vooral aan onze perfecte organisatoren/begeleiders/gidsen Adri en Cora!

Martine

De wandeling door Calpe van een week later was ook een succes. Er waren drie groepjes van maximaal zes personen gevormd vanwege de nieuwe coronaregels deze week en Lindy was de derde begeleider. De oude binnenstad was echt een verrassing voor velen, en de lunch met de reeks kleine gerechten was weer een feestje. Er was genoeg voor iedereen, ook het toetje, waar Linda meteen nog een schaal van wilde bijbestellen. De sfeer zat er goed in en we hadden leuke gesprekken en nieuwe ideeën voor clubactiviteiten. We wandelden terug langs de zee en dronken nog wat, zodat we de Peñon d’Ifach in het avondlicht zagen. Het was een prachtige dag!

Cora