Wij mensen willen allemaal wel eens voor eigen rechter spelen. Dat mag absoluut niet!!! Ik mag dus een inbreker, die ik op heterdaad betrap, niet in elkaar slaan. Ik mag hem wel per ongeluk van een hoge trap laten struikelen en hem naar het ziekenhuis brengen, waarbij ik zorg dat zijn hand nog net tussen het autoportier komt. Knap ingewikkeld dus dat juridisch geneuzel.

Dit is ook het thema van de film de The Children Act. Diverse partijen willen eigen rechter spelen. Eigenlijk hebben al die partijen wel (een beetje) gelijk. Een puber staat centraal in een juridische strijd tussen artsen, instanties en ouders. Is de puber lijdend voorwerp of het onderwerp?

De rechter ,gespeeld door Emma Thomson, moet uitspraak doen. Ik vind dat Emma Thomson die rol heel goed speelt. Het is beslist geen saaie verfilming van een rechtszaak. Het is een spannend en meeslepend verhaal, dat zich voornamelijk buiten de rechtszaal afspeelt. Ook de rechter laat zich mee slepen door allerlei emoties. Daardoor dreigt zijzelf ook partij te worden.

Ik vind de film absoluut een aanrader.

Tot  woensdag 22 januari 2020  20:00