“Change begins with a whisper.”

The Help is een leuke, luchtige en soms een emotionele vertelling over rassendiscriminatie in de VS .

De film speelt zich af in Mississippi tijdens de jaren 60. Skeeter (Stone) is een meisje uit het Zuiden dat terugkeert van school en vastbesloten is om een schrijfster te worden.

Ze zorgt echter voor heel wat ophef bij haar vrienden – en bij de rest van de bevolking van het kleine stadje – wanneer ze besluit om de zwarte vrouwen te interviewen die hun hele leven lang zorgen voor de prominente zuidelijke families.

Aibileen (Davis), de huishoudster van Skeeters beste vriendin, is de eerste die openlijk durft spreken. Aibileen en Skeeter blijven samenwerken en al gauw komen meer vrouwen hun verhaal vertellen. Ongewone vriendschappen worden gevormd en een nieuw soort zusterschap ontstaat, maar niet vooraleer iedereen in het stadje z’n eigen zegje heeft gehad.

Inloop vanaf 19.30, de film start om 20.00 uur. 

Om voor wat hapjes tijdens de film te zorgen vragen we voortaan een vrijwillige bijdrage van € 1,– per persoon. Bij de ingang staat een pot waar je de bijdrage in kan doen.

Om te zorgen dat alles zonder problemen verloopt wordt eraan gehecht de eigen verantwoordelijkheid van de bezoekers te benadrukken. Wij gaan ervan uit dat u, omdat de filmavond binnen gehouden wordt, gevaccineerd bent of negatief getest bent. Mondkapjes hoeven tijdens deze avond niet gedragen te worden.