Gon was al een flink aantal jaren weduwe. Ze woonde in Nederland en wilde wel eens wat anders. Ze werd door een vriendin mee naar Spanje genomen. Sterker nog, naar Moraira. Dat beviel haar zo goed dat ze er veel vaker kwam.

Ook werd ze lid van de NVOC en nam deel aan wat de club zoal te bieden had. Als echte natuurvrouw genoot ze enorm van de wandelingen waaraan ze deelnam maar bovenal van de bijzondere en specifieke flora die ze op die tochten tegen kwam. Planten in al hun verschijningsvormen hadden haar buitengewone belangstelling en ze wist er daardoor ook veel van.

Haar verblijf hier werd nog mooier toen ze Frans ontmoette. Ook hij was alleen als weduwnaar. Het werd een hecht stel. Niet alleen voor henzelf was dat bijzonder. Ook voor de omgeving was het geweldig de blijheid te zien die beiden uitstraalden.

Abrupt kwam daar een einde aan door het plotselinge overlijden van Gon. Wij zullen Gon blijven herinneren als de opgewekte en lieve vrouw die ze was met altijd voor ieder een vriendelijk woord.

Coral DHP