Potentiële deelnemers waren gewaarschuwd in de uitnodiging… Het zou gaan om een sportieve Bergstappers Plus wandeling, nader gespecificeerd als een stevige wandeling van zo’n 3,5 uur. Nou, die deelnemers hebben gekregen wat ze beloofd was!
In tegenstelling tot de vorige dag (de Murla stadswandeling) waren de weergoden ons nu wel gunstig gezind: zo’n 14 gr. C, weinig wind en geen regen. Zelfs de zon brak nog door. Ideaal weer voor een lange wandeling.

Vanaf de verzamelplaats in Teulada reden we met een groep uiterst gemotiveerde wandelaars naar Benidoleig waar we parkeerden bij de Cementerio. Vanaf daar begonnen we aan onze stevige wandeling rondom Benidoleig. Het begon al direct met een klim naar boven via een trap en een pad. Daarna een weg verder omhoog die ons het eerste geweldige uitzicht bood op de Orba vallei, met zeezicht. Dat geweldige uitzicht was regelmatig de beloning na weer een klim of daling. Tevens veel variatie wat betreft omgeving, wegen en paden. Een prachtige wandeling.

Als gezegd, we hebben aardig wat geklommen. Sommigen vonden de terugweg (voornamelijk naar beneden..) mooier dan de heenweg. Er zijn grenzen verlegd, persoonlijke records gebroken en latten op grote hoogten gelegd… Voor een aantal anderen was deze wandeling iets tè stevig, zij besloten een stukje na de start om terug te gaan naar het vertrekpunt. Er zijn geruchten dat ze nog wel de lokale bars en cafés hebben uitgeprobeerd maar dat hebben we niet bevestigd gekregen.

Puur op karakter en moe maar voldaan kwam de groep uiteindelijk na zo’n 12 km ’s middags weer terug in Benidoleig. Die drankjes na afloop op het terras van Bar Ballesta smaakten dan ook wel heel goed, want welverdiend!

Jan & Cora, bedankt weer voor de organisatie en het gidsen!

Thijs en Sylvia Broer