‘Het Nederlands elftal: een groeiend stel ruwe diamantjes ‘

Als je de Nederlandse spelers stuk voor stuk bekijkt, ontkom je niet beeld dat er aardig wat waardevols aan power en creativiteit op de groene mat staat.

Maar je ziet het, zodra er een paar spelers de vaderlandse velden verlaten hebben, dan lijkt het alsof ze bijna opnieuw in de startblokken moeten verschijnen. Maar trainer Koeman heeft daar zijn eigen denkbeelden bij en hij koestert de ijzersterke bundeling van zijn mannen.

Er staat maar een duidelijk doel voor ogen en dat is deelname aan het EK 2020. En dat moet gezien de tegenstanders en het reeds behaalde aantal punten, niet een al te grote opgave zijn.

Is de komende wedstrijd tegen Duitsland dan van groot belang? Niet echt, maar ons gevoel leert dat winnen van ons buurland wel een lekkere opsteker zou zijn. Belangrijker is vooral dat Nederland tegen de andere landden geen puntenverlies oploopt. Daarom is het volgen van de wedstrijd maandag as tegen Estland ook best belangrijk. Daar moet gewoon gewonnen worden. Dus lijkt het er op dat de Oranjeleeuwen redelijk ontspannen kunnen verschijnen. Een betere start kun je nauwelijks voorstellen.

Alle wedstrijden in de komende maanden worden op grootbeeld gepresenteerd. Wij zorgen voor een passende sfeer en entourage. In de pauze serveren we, populair bij onze tegenstanders:

Bratwurst und Sauerkraut!

Aanvang van de wedstrijd: 20.45 uur

Weet je welkom!

Peter Mulder