Er zijn mensen geweest, die zeiden: ”Kees daar moet je patent op aanvragen”. Er was er één die zei, dat hij over de hele wereld had gereisd en nergens zulke lekkere vissoep had gegeten. Overdreven denk ik, maar ik kan wel aanraden de moeite te nemen om het een keer te maken. Het is wel wat werk, maar het loont de moeite!!!

Ingrediënten:

  • Visbouillon (liefst zelf getrokken).
  • Peterselie (perejil)
  • Fijngesnipperde ui
  • Een hele bol knoflook
  • 4 tot 8 rijpe tomaten
  • Een pakje vissoep van Knorr (liefst met vermicelli)

Dit recept is gebaseerd op 2 liter soep, mocht je 3 liter willen maken, dan zou ik er nog een pakje Knorr vissoep in verwerken. Laat de soepvis (muralla), koppen, graten, krabben 25 minuten koken in twee liter goed water, zonder chloor, in een flinke gewone pan. Doe er de fijngesnipperde ui gelijktijdig bij en tevens een flink deel peterselie, enigszins fijn geknipt. Start gelijk met de tweede component in een koekenpan met een halve centimeter laag goede olijfolie (Suave 0,4). Maak de hele ui knoflook schoon en snij alle tenen in kleine stukjes en doe die in de koekenpan. Doe het gas aan op laag vuur en bak de knoflook aan, zodanig dat ze niet bruin worden. Dus niet te heet en roeren. Ontvel de tomaten in een pannetje kokend water. Schil aansnijden en na heel korte tijd dan laat de schil los en kan je die er zo afhalen. Snij de geschilde tomaten fijn en doe die bij de knoflook in de koekenpan en zet het vuur hoog. Blijf roeren en dan ontstaat er een verrukkelijk tomatenpapje, voeg er dan nog een paar minuten, fijngesneden peterselie bij. Gooi de pan visbouillon door een zeef (graten etc. weggooien) en zorg dat er weer ongeveer 2 liter visbouillon over is (wegens verdampen, iets bijvullen). Gooi het pakje vissoep in de lauwe visbouillon en breng het geheel al roerend aan de kook en laat het daarna op laag vuur nog 10 minuten door pruttelen. Voeg daarna de tomatenknoflookpap, die je ook ongeveer op kookpunt hebt gebracht, toe aan de pan met bouillon en roer het geheel flink door, maar laat het niet verder koken. Voeg dan nog 300 gram stukjes van bijv. rauwe perca en wat rauwe gambas of langostinos toe en de vissoep is klaar.

Wie niet van vis houdt, lust het ook en als je het hebt gemaakt, bel me even (965744248 of 607479197), want ik heb expres nog vergeten te vertellen, wat het nog lekkerder maakt. Eet smakelijk!