Wat een geweldig leuke middag is het geworden, ja zelfs tot ver in de zwoele zomeravond ging het Spaanse feestje door!

Bij de ontvangst schonken Marjoke en Everlyn ons een glas sangria in, aangeboden door het huis en met veel zorg gemaakt (lekker met veel fruit). Ria wenste ons een gezellige middag. En dat werd het!

Even later kwam Geert samen met zijn dochter met de tapas, we hadden ruime keus en ze waren overheerlijk. Wat een geweldig idee om een Spaanse middag te organiseren en zoveel tijd en liefde te steken in deze tapas, en zoveel! De volle dienbladen bleven maar voorbijkomen!

Het terras raakte steeds voller, alle tafels werden bezet en zelfs binnen gingen groepjes zitten. Clubleden die we lang niet meer hadden gezien en nieuwe leden die voor de eerste keer kwamen, de gesprekken waren geanimeerd en overstemden zelfs de Spaanse muziek (op het grote tv scherm zagen we Julio Iglesias voorbijkomen met ‘Hey’ terwijl we drankjes bestelden bij de bar).

Leuk dat clubleden hun familie en vrienden meebrachten en konden laten zien in wat voor mooie locatie we onze activiteiten hebben, met het recent geheel vernieuwde interieur.

We zagen kleinkinderen die glimlachend best blij waren met hun opa en oma die het hier zo leuk hebben op de club, en intussen met hen genieten van een vakantie in Spanje.

Hartelijk bedankt Cees, Marjoke, Anneke, Frank, Piet, Babs, Ria, Everlyn, Mieke, Geert met dochter en de vele andere vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt, een fantastische middag door en voor de leden!

Cora van Loon

 


 

WOW… ik moest vrijdagochtend 29 juli jl. even landen! Wat een succesvolle Spaanse clubmiddag heb we met elkaar verzorgd. Mijn vermoeden dat vele clubleden wel in zouden zijn voor een leuk feestje in de zomer is meer dan bewaarheid geworden. Ruim 90 leden hebben de Spaanse middag bezocht!

Cees en ik zijn twee dagen bezig geweest met alle inkopen. Onder de supervisie van Cees zijn de juiste hoeveelheden en ingrediënten ingeslagen. Maar wat een hoeveelheden… en dan te bedenken dat nagenoeg alles is opgegaan.

Woensdagmiddag 27 juli zijn Cees, Frank, Marjoke en ik al aan de slag gegaan. Marjoke heeft de sangria gemaakt. Gelukkig had ze hulp bij het snijden van het vele fruit.

Een flinke pan met heerlijke tomatensaus voor de albondigas werd door Cees klaargemaakt. Marjoke heeft urenlang honderden gehaktballetje (albondigas) staan draaien. Zij kan voorlopig geen gehakt meer zien.

Frank en ik waren de gelukkigen om vijf kilo garnalen uit hun jasjes te halen en hun darmkanaaltjes te verwijderen. Gelukkig ben ik gek op garnalen dus ik blijf ze heerlijk eten.

De sangria moest natuurlijk even gekeurd worden… dus we hebben de woensdagmiddag afgesloten met het proeven van de sangria. Marjoke had eer van haar vele uren werk, de sangria was voortreffelijk. Geen wonder dat het fruitige zomerdrankje donderdag schoon op is gegaan. Twee grote pannen vol!!

Donderdag om 13.00 uur was het team weer paraat. Het was een gezellige boel in de keuken en er werd hard gewerkt om alles te snijden en klaar te zetten. Daar heb je professionals voor nodig en die had ik gevonden in Cees, Frank en Anneke. Zij draaien hun hand niet om voor het koken voor meer dan 90 gasten. Mijn bewondering is groot voor ons team!

Om 17.00 uur waren we klaar om onze gasten te ontvangen. Iedere gast kreeg bij binnenkomst een heerlijk glas koele sangria aangeboden. Binnen een uur zat het terras van ons clubgebouw gezellig vol. Ook in het clubgebouw zaten groepen mensen. Het keukenteam zorgde dat de verschillende pinchos klaar stonden en Geert, zijn dochter, Babs en ik zijn met de bladen met de verschillende tapasgerechten rondgegaan.

De tapas die we hebben geserveerd waren:

 • Albondigas met heerlijke tomatensaus
 • Knoflookgarnalen
 • Hamkroketjes
 • Kipkroketjes
 • Gefrituurde krabbenpootjes
 • Tortilla
 • Kaas tapas
 • Aardappelsalade met tomaat
 • Pinchos met:
  • Zalm met kruidenkaas en camembert
  • Tomaat- en tonijnsalade
  • Serranoham met geitenkaas en marmelade
  • Kipfilet met geitenkaas en marmelade

Het liep als een trein. De gasten hebben zich ruim tegoed gedaan aan alle heerlijkheden. Alles is schoon opgegaan. Wat een gezelligheid. Warme Spaanse muziek kwam uit de boxen en de sfeer onder onze gasten was super!

Het was een fantastisch geslaagde middag. Het was alle inspanning dubbel en dwars waard. We bedanken alle aanwezigen voor hun enthousiasme en gezelligheid. Een feestje maak je met elkaar… dat hebben we donderdag gezien. En wat hebben we er met elkaar een prachtig zomers Spaans clubfeestje van gemaakt!

Bedankt Cees dat je dit project wilde managen en bedankt Marjoke, Anneke, Frank, Babs, Piet, Everlyn, Mieke, Geert, dochter van Geert, voor de perfecte uitvoering van het idee om een Spaanse middag te organiseren.

Het was geweldig om dit met jullie te doen!

Ria Koman

 


 

Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo