Wow! Wat was het een leuke gezellige dag vandaag. 11 enthousiaste  vrouwen hebben zich voor de workshop aangemeld. Lieke Hoeks en Linda Eigeman hadden de leiding. Bij binnenkomst stonden de borden met oases op de tafels al klaar. We konden er zo aan beginnen.

Maar ja..hoe dan? De vloer was bezaaid met allerlei soorten groene takken, takken met gele besjes, rode en zelfs blauwe. In de zaal hing een heerlijke dennengeur. Op de tafels lagen attributen zoals rode appeltjes, witte veertjes, zilveren/gouden klokjes, witte/rode roosjes. Alles wat je maar kon bedenken om een leuk kerststuk te maken was aanwezig. Zelfs ledlampjes! Chapeau voor de twee leidinggevenden die veel tijd hebben besteed aan de koop daarvan.

Vol overgave stortten we ons op het vervaardigen van een kerststuk. Sommigen gingen voortvarend aan het werk, anderen kregen ‘les’ van de juffen die met veel geduld een en ander uitlegden. We gunden ons nauwelijks de tijd om iets te drinken, zo leuk vonden we het. Na een paar uur waren we de trotse eigenaars van prachtige kerststukken. Het resultaat is te zien op de foto’s. Het was een oergezellige middag. Vrouwen die zich niet aangemeld hebben, hebben echt wat gemist! Volgend jaar krijgen ze weer een kans. Echt de moeite waard dames (waar zijn de heren eigenlijk?)

Linda van Leeuwen


Voor mij een eerste kennismaking met een van de activiteiten van de NVOC in het mooie, sfeervolle clubgebouw El Corregidor. Met een groepje van 15 dames gingen we aan de slag om een kerststuk te creëren voor een mooie kerstsfeer in huis onder leiding van Linda en Lieke.

Er was meer dan genoeg materiaal: drie tafels met decoratie materiaal, oases, dennenappels in de kleuren wit en bruin, mos, vlinders, sterretjes, schors, hout, LED verlichting, zilveren en goudkleurige en rode accessoires en kunst sneeuw, etc. Ook waren er veel groene takken in alle soorten en maten, van dennen tot olijftakken. Verder was er ook al gezorgd voor een schaal met oases om het stuk op te maken.

Na de uitleg en tips van Linda en Lieke gingen we aan de slag. De een ervaren de ander minder ervaren. Ik voelde me direkt op mijn gemak, het was heel gezellig.

Ongeveer 1 ½ uur later stond de tafel vol met zeer geslaagde kerststukjes, ( tenminste vonden wij zelf!) en zoals het altijd gaat waren ze allemaal verschillend.

Bedankt Linda en Lieke!

Ditta van der Leer