Op zaterdag 30 april j.l. was het weer zover, het jaarlijks terugkerende golftoernooi, genaamd Vlaggetjesdag.

Het weer was deze dag fantastisch en de organisatie had wederom haar uitstekende best gedaan en zorg besteed om het iedereen naar de zin te maken. De ontvangst op Ifach Club was met koffie en een heerlijk stuk Oranjetaart. Na het nuttigen hiervan begon het sportieve gedeelte van de dag. Iedereen kreeg een vlaggetje mee die hij/zij daar moest planten waar de laatste slag was geëindigd op basis van het aantal slagen op de kaart.

Er was ook gevraagd om deze dag, geheel in de trant van Koningsdag, zich te hullen in oranjekleding. Dit gaf een zeer kleurig geheel. Halverwege de wedstrijd was er nog gezorgd voor een versnapering, die een ieder zich goed liet smaken.

Na afloop van de wedstrijd werd er, onder het genot van een glas, op het terras nog lang nagepraat over de geleverde prestaties.

’s Avonds was er een diner georganiseerd bij Casa Lili en tijdens dit diner zou bekend worden gemaakt wie het komend jaar door het leven gaan als Koning en Koningin van de NVOC Golfclub.

Allereerst was er echter de bekendmaking van degene die zich op de meest ludieke wijze had gekleed. Deze eer ging, volkomen terecht, naar Margôt de Oude. Vervolgens werden de Koning en Koningin bekendgemaakt. Deze eer is ten deel gevallen aan Esta en Manfred Löchter. Een prestatie die er zijn mag. Dit betekent dat dit jaar in huize Löchter de beide kronen op de schoorsteenmantel staan.

Deze dag was een groot succes en dat is naast het goede weer vooral te danken aan de organisatie die er weer een onvergetelijke dag van heeft gemaakt. Grote dank aan een ieder die hiervoor heeft gezorgd.

Max van Putten