Activiteiten organiseren voor ons aller NVOC ligt een flinke slag moeilijker nu we al maanden geteisterd worden door het coronavirus. De rondwandelingen in omliggende plaatsen zijn een schot in de roos gebleken om de gevallen gaten op te vullen, chapeau voor de bedenksters. Heel mooi om een dag door te brengen met heel blije leden, recent in Calpe en daarna in Jalón. Het weer was schitterend, geen onbelangrijke factor bij dergelijk soort uitstapjes.

Gezien het flinke aantal aanmeldingen is er behoorlijk wat werk verzet door de organisatoren om alles in goede banen te leiden. Dat is ze goed gelukt en de dag liep dan ook als een geoliede machine (woorden van Jan Aerts). Terwijl de helft van het totale aantal deelnemers aan de koffie zat in de tuin bij Aleluya en zich daarna kon vermaken op de welbekende zaterdagmarkt en/of de bodega met een bezoek vereerde, ging de andere helft op pad. En wel met een ervaren gids die met veel passie vertelde over de historie van Jalón.

Uiteindelijk kwam de gehele groep weer bij elkaar om te gaan genieten van een tapaslunch bij restaurant Karmelet. Ook daar viel de goede organisatie weer op. We troffen enkele stijlvol gedekte tafels aan, uiteraard voor 6 personen per tafel. De welbekende gezellige discussies die we kennen uit ons clubhuis vonden nu buitenshuis plaats maar waren er niet minder levendig door aan tafel, mede door de prima wijn.

In de loop van de middag gingen wij allen weer huiswaarts na een mooi ingevulde en sfeervolle dag in deze paradijselijke omgeving en kon het nagenieten beginnen.

Linda Eigeman