Er was weer een zoektocht/wandeling georganiseerd en ditmaal gingen we naar Villajoyosa. Het weerbericht beloofde niet veel goeds. Thuisblijven is geen optie dus daar ging ik dan!!!

Rugzakje mee, warme kleren aan, jas mee, das om, paraplu mee en ach… laat die zonnebril maar thuis. Ik laat me niet verrassen dus ben op alles voorbereid. Vol goede moed stap ik in de auto bij Ton en Corrie en op naar Villajoyosa. Daar aangekomen heb ik toch maar besloten om de jas in de auto te laten. Vestje en das voldoen wel.

Bij het startpunt eerst maar de papieren ophalen en beginnen met koffie. Het weer viel mee dus dat kon buiten op het terras. Het was droog en ach…. Niet echt koud. Fijn!!! Daar gaan we dan op pad. Rugzak mee en de route beschrijving in de hand. Nou loop je de tocht niet alleen dus het is super gezellig om iedere keer weer iemand van onze club tegen te komen.

Het is een mooie wandeling langs een foto tentoonstelling, leuke kleurige smalle straatjes, monumenten, mooie gebouwen en we moeten zelfs de naam van een boom weten te vinden. Gelukkig ook winkeltjes en terrasjes. Tijdens de wandeling gaat de das in de rugzak. Best lekker weer eigenlijk! De smalle straatjes (die een beetje kil zijn) komen uit op de prachtige boulevard en het strand van Villajoyosa en och! wat heerlijk!! De zon staat hoog aan de hemel en de terrasjes lonken. Vest kan ook in de rugzak. Tijd voor een drankje in de zon en wat jammer dat ik mijn zonnebril niet bij me heb. Daar hadden we de rest van de middag kunnen blijven zitten maar op de beschrijving staat dat we toch echt verder moeten want er rest ons nog veel meer.

Wandelend in de zon gaan we dan maar op zoek naar het restaurant. En wat een planning. Daar aangekomen begon het te regenen. Lekker binnen eten terwijl buiten de beloofde regebui ons niet deert. Na het eten stond de excursie naar de Valor chocolade fabriek nog op de planning. Ik heb mijn paraplu niet voor niets meegenomen want na een wandelingetje door de regen kunnen we met eigen ogen zien hoe al dat lekkers gemaakt wordt en YES!! we mogen ook proeven.

Voldaan en met een goed gevulde tas met chocola gaan we weer terug naar Moraira, waar het de hele dag geregend heeft. En zo zie je maar. Ik mag wel zeggen dat ik me niet laat verrassen maar je kan je nog zo goed voorbereiden… de natuur gaat zijn eigen gang. Ik was dus aangenaam verrast. Niet alleen door de zon maar ook door Villajoyosa en de organisatie van deze dag.

Mensen… het was super! Dank voor al jullie tijd en werk wat jullie doen en ik zou zeggen…Hou vol! Volgende keer ga ik weer mee.

Elly Smit