‘Eindelijk kan het weer’!!! Zo begon de eerste aankondiging voor de bloesemtocht, die veranderde in een prachtige puzzeltocht, een verrassingspuzzeltocht! Nou… en dat wàs het. De gehele tocht, die ongeveer 90 km behelsde, werd met veel tijd en moeite georganiseerd door Margôt,  Carla, Guus en Ben en ondersteund door Simon, Joke en Dick.

De rit werd op 22 maart afgelast vanwege het slechte weer en wát een goede beslissing, want wat een héérlijke dag was het op 19 april, zowel qua zonnigheid als activiteiten en personages. Bij het clubgebouw beboette een agent (Guus) sommige clubleden en de verpleegster (Carla) zorgde voor de andere veiligheid (!!!) We kwamen hen tijdens de tocht alle zes geregeld tegen in de gekst mogelijke vermommingen en dan lieten ze ons jeu de boule(n), hoelahoep(en), ringen om flessen gooien, darten, ballen in mandjes mikken en om het snelst rijden met een rollator met een bak water erop.

Als ultimo werden we bij Guus en Ben thuis hartelijk ontvangen met een glaasje. Daar volgde (verkleed) een fotosessie door de topfotograaf Paul Huf (Guus), handtas gooien en moesten we iets kunstigs op doek schilderen onder de kundige en behulpzame blikken van onze eigen kunstenaars Babs en Regien. De buitenmuren hingen vol met te koop aangeboden kunstwerken van onze NVOC schilder artiesten. Een lust voor het oog.

Met tegenzin zetten we weer koers naar het clubhuis, alwaar de kookvrijwilligers weer naarstig aan het werk moesten voor de maaltijd. Ook dit was niet te versmaden. Met het buikje vol en een verzadigd gevoel werden we nog even tot de orde geroepen… de prijsuitreiking!!! We waren blij dat het ‘Weekendje Wenen’ aan ons voorbijging. Uiteindelijk werd als klap op de vuurpijl de zevende plaats bekendgemaakt… de WINNAAR!! Zij mogen de tocht volgend jaar voorbereiden. Ze kregen de beker en ons aller kunstwerk… het schilderij!!! De voorzitter heeft het overgekocht en aan de club geschonken. Hij vindt de symbolische waarde veel te hoog en wil iedereen ervan kunnen laten genieten.

Welke tocht het ook wordt, deze zal nog lang in het geheugen blijven hangen. Dank aan de organisatoren en alle vrijwilligers die zich weer hebben ingezet om van die dag een geslaagde dag te maken…

Myriam Scheyvaerts