Eén van de redenen dat mijn man Jan en ik ons hebben aangemeld voor de NVOC was om eens mooie nieuwe wandelplekken te kunnen gaan ontdekken. We keken dan ook uit naar de aangekondigde wandeling van Kwek plus om vanuit Benitatxell langs de Ruta de la Serp mee te gaan lopen op zaterdag 30 april jl.

Gelukkig was het een zeer stralende zonnige dag zonder wind en met een groep van ongeveer 20 medeleden liepen we deze prachtige wandeling met de vele vergezichten over de nabijgelegen bergen, dorpjes en zee. Het lopen ging gemakkelijk, soms in een lange sliert over smalle paadjes door de altijd mooie natuur van het Spaanse achterland. De vogels deden hun best, de leden kwetterden ook lekker mee. Voordat we het wisten kwamen we na een paar uurtjes wandelen uit op de weg die naar de boven ons hoofd gelegen Cumbre del Sol voert. Een mooi doel voor een volgende wandeling!

Sommige wandelaars haakten af bij terugkeer in Benitatxell, het grootste deel zette zich neer op het sfeervolle terras in de binnentuin van Restaurant Beniasia, alwaar we van een heerlijk driegangenmenu genoten. Voor het dessert kwam de ober langs met een schaal heerlijke taartjes, we konden bijna niet wachten om van deze kleine heerlijkheden met een kopje koffie of thee te gaan genieten.

Kortom het was een zeer geslaagde dag, hartelijk dank voor de organisatie van Irene en Reinier, die de wandeling al voor hadden gelopen met een groepje en het menu al hadden geproefd!

Tot een volgende keer, we gaan graag weer mee samen met onze hond Olaf,

Flora Boom