Voor deze kookmiddag hadden zich 8 koks aangemeld. Er was gekozen voor een verfrissend nieuwe opzet. Anneke had in samenspraak met John het menu gemaakt. De gerechten werden in duo’s bereid. Iedere kok kon intekenen voor een gerecht, zodat er 4 duo’s ontstonden. In overleg met je koksmaatje werden de ingrediënten ingekocht. De kosten van de ingekochte ingrediënten zijn hoofdelijk omgeslagen.
Na een gezamenlijk drankje gingen we de keuken in. Daar gaf Anneke ons uitleg over het zelf maken van lasagne. Al gauw stonden we balletjes te kneden. Er moest een glad en soepel deegballetje ontstaan; naturel en zwart deeg. Heel bijzonder om zwart deeg te krijgen door het toevoegen van inktvistinctuur. Na het kneden legden we de balletjes in folie te rusten om na een tijdje weer te gaan kneden. Helaas kregen we niet de juiste deegstructuur te pakken waardoor we de lasagnebladen niet konden maken. Met wat improvisatie kon het voorgerecht tóch bereid worden.
MENU
• Open lasagne met pesto, paddenstoelen en Parmezaanse kaas.
• Pompoensoep.
• Reerug met rode wijnsaus, stoofpeertjes en kroketjes van boerenkool met tapenade van augurk.
• Kruidige perentrifle.

We hebben allemaal ons uiterste best gedaan op onze gerechten. Met een muziekje op de achtergrond, soms op de voorgrond, heerste er een vrolijke en soms uitgelaten sfeer in de keuken.
Om 17.00 uur kwamen onze uitgenodigde gasten en namen we plaats aan de bijzonder smaakvol gedekte tafel. De gerechten smaakten alle voortreffelijk en iedereen was te spreken over onze kookkunsten. Het werd een gezellig samenzijn.
Wil je zelf eens ervaren wat “Koken met een glimlach” inhoudt, aarzel dan niet en sluit je aan bij onze keukenbrigade. Wij kijken uit naar de volgende kookmiddag.