Het koken met een glimlach werd koken met een uitdaging maar de hobbel werd opgelost door Netty. Want helaas moest Erna zich afmelden vanwege ziekte (een niet Corona gerelateerde). Gelukkig was daar Netty die zich spontaan aanmeldde om in te vallen. Dank!

De recepten die werden gekookt werden ook deze keer bedacht door Anneke, maar zij roept op om wanneer er ideeën zijn voor recepten deze met haar te delen.

We begonnen met het overleggen hoe de keuken in te delen, 4 gangen dus ieder kon een plekje veroveren! Het 1e voorgerecht was een salade Niçoise met gegrilde tonijn die door John en mijzelf werd bereid. Volgende gang was een franse uiensoep met een kaas/kruiden toast bereid door Elsbeth en Netty.

Het hoofdgerecht was eendeborst filet met peer en groene asperges met een saus van cranberries. Het dessert was een tarte tartin met ijs.

We waren allemaal lekker aan het kokkerellen en ook mooi op tijd klaar. Zelfs een pauze was nog mogelijk om de voortgang met elkaar te bespreken.

De gasten druppelden rond 17.00 uur binnen en we konden aan tafel. Bij elke gang werd uitgelegd wat er op het bord lag en gezien de lege borden die terug naar de keuken gingen gaan we er vanuit dat het goed gesmaakt heeft. Ik heb in ieder geval heerlijk gegeten en ook de partners(gasten) waren tevreden!

Ik verheug me op een volgende keer, maar nodig bij deze ook andere leden van de NVOC uit om een keer mee te doen aan koken met een glimlach.

Irene de Jager