Tweede kerstdag stonden er vijf tafels  voor acht personen klaar. Op de sidetable lagen de envelopjes met de namen van de gasten, daarin drie gekleurde strookjes papier met daar op hun menu keuze. De envelopjes werden in groepjes bij elkaar gehouden door een mooi knijpertje met hartje, alles liefdevol verzorgd. Wij, als gastheer en gastvrouw, hoefden de gasten na de begroeting slechts naar de tafel te begeleiden met een korte uitleg betreffende de menukaartjes en daarna stond er een glaasje voortreffelijke cava klaar.

Dit alles was tip top voorbereid door Nicole, dit moet gezegd en wij namen de complimenten daarvoor graag aan.

De lunch nam zijn aanvang. Prachtig verzorgde borden werden vlot per tafel langs gebracht, de glazen gevuld bij een geweldige stemming zoals van ouds. Ook de nieuwe leden droegen hun steentje hieraan bij.

Voor het hoofdgerecht nam Kok, als gastheer even het woord, er was een tombola gepland. Nicole had bij het ziekenhuis een kerstpakket gekregen en stelde dit ter beschikking. Dus…… lootjes trekken. Iedere envelop had een nummer. Dit verhoogde toch nog even de stemming, maakt niet uit hoe oud we zijn!

Er bleek in het gezelschap ook nog een nieuw Belgisch clublid te zijn met grote dicht talenten, Aloīs Luyckx, 86 jaar oud. Zijn tafelgenoot Bix Jacobse attendeerde  ons op hem en na het hoofdgerecht kreeg hij iedereen muisstil. Twee humoristische en kritische gedichten werden voorgedragen. Een persiflage op het kerstverhaal in deze tijd en een prachtig verhaal hoe ons leven tegenwoordig beheerst wordt door elektronische knopjes. Dit alles gemarineerd met een heerlijk Vlaams accent!

En na een prachtig dessert was het weer voorbij. Maxim en zijn team hebben weer hard en goed gewerkt. Het is een aangename ambiance en wij gaan vol goede moed het oude jaar uit en het nieuwe jaar tegemoet.

Wij wensen iedereen een mooi en gezond 2019.

Petra en Kok Kroef