Het idee voor het organiseren van deze Cup is afgeleid van de prestigieuze Ryder Cup. Een golftoernooi tussen de beste golfers van Europa en de USA. De bedoeling is om er een jaarlijks terugkerend toernooi van te maken waar gestreden zal worden om de felbegeerde wisselbeker genaamd de “Ifach International Cup”.

Op zondag 28 november j.l. vond op de golfbaan van Ifach de eerste wedstrijd plaats tussen een team van de NVOC-Golf en een team van Internationale Ifach leden. Elk team bestond uit 20 man/vrouw.

De weersomstandigheden op deze zondagmorgen, er werd om half negen gestart, waren verre van optimaal. Het was koud en de wind was flink aangewakkerd. Klaarblijkelijk was het team van Internationale Ifach leden beter uitgerust om deze weersomstandigheden te weerstaan in combinatie met een iets gunstigere handicapberekening mondde dit uit in een overwinning voor hen.

Al met al was de eerste “battle” een groot succes en volgend jaar zal door de NVOC-Golfers de handschoen weer worden opgepakt om ervoor te zorgen dat de wisselbeker in de prijzenkast van de NVOC terechtkomt.

Zoals het goede golfers betaamt is er na afloop van de wedstrijd nog lang, onder het genot van een drankje, nagepraat over de wedstrijd en wellicht is er al voorzichtig vooruit gekeken naar de revanche voor volgend jaar.

Bijgaand een foto van het team van de NVOC-Golf.

Fred Klein/Max van Putten