Vrijdagavond 11 februari was het zover! Dansles van Aloys en zijn bevallige assistente Ria. Wat een feest! Wij mochten onze danspasjes laten zien om half negen, dit is de tweede ronde, door de grote belangstelling zijn we opgesplitst in twee groepen van ieder tien paren.

Na een eerste uitleg over hoe je als paar de dansvloer betreedt, hoffelijke buiging heer richting de dame en kleine goedkeurende hoofdbuiging dame (wil je niet dansen kijk dan naar de zijkant weg!)

En dan de houding, ook niet onbelangrijk, enige elegantie is hier wel op zijn plaats!
De eerste dans waarin we onderricht kregen was de Quickstep, een Ballroomdans in
vierkwartsmaat. Deze dans is vergelijkbaar met een snelle Foxtrot.

En bij die ene dans bleef het niet, ook werden wij ingeleid in de Engelse wals, deze dans heeft een driekwartsmaat. We hebben heel wat rondjes op de dansvloer gemaakt, aangemoedigd door de enthousiaste dansparen van de eerste ronde!

Het was een reuze gezellige en geslaagde avond. Nu nog op zoek naar goede dansschoenen voor de volgende les, want al die rubberen zolen doen geen goed aan de vloeiende bewegingen die nu eenmaal bij Ballroom dansen horen!

Wij zijn Aloys en Ria zeer erkentelijk voor dit leuke initiatief en hopen samen met hen onszelf te bekwamen in nog vele stijldansen zoals de Weense wals, de Tango, de Slowfox, de Cha cha cha en de Rumba en niet te vergeten de Veleta!

Met vriendelijke dansgroet Mieke van Geuns