Aantal deelnemers 16.
Wij verzamelden op de bekende plek in Teulada, waarvan de naam niet genoemd mag worden.

De wandeltocht startte ‘s ochtends in de kerk/kathedraal te Benissa. Behalve een prachtige inrichting was er ook een indrukwekkende opstelling gemaakt van Bethlehem, inclusief stal en kribbe.

Goed doordrongen van de start van het leven in de kribbe in de stal, reden wij naar de gemeentelijke begraafplaats. Vandaar vertrokken we wandelend met de zekerheid voor ogen dat we daar weer zouden terugkomen :-).
Onderweg liepen we door een lange donkere tunnel en zagen licht aan het eind en kwamen weer in de ruimte. Alsof dat niet genoeg was arriveerden we niet lang daarna weer bij eenzelfde soort tunnel. Op eigen gelegenheid mochten we doorlopen, onder de voorwaarde om aan het eind direct weer terug te keren om bij de ingang te genieten van een zelf meegebrachte versnapering.

Na ons gelaafd en gespijzigd te hebben, keerden we op onze schreden terug. Dus ook opnieuw door die eerste tunnel. Ons werd verteld dat die tunnels onder de AP7 doorliepen. Symbolisch voor de schepping in 7 dagen?!
Allemaal kwamen we weer terug bij de begraafplaats, die ook als eindpunt de moeite waard was.

Onder de indruk van het thema van deze wandeltocht (geboorte-leven-dood en schepping) 🙂 schoven wij aan bij onze zeer uitgebreide, smakelijke lunch.

Irene en Reinier het was leerzaam, gezellig, ook dankzij de deelnemers, en goed georganiseerd, DANK.

Elze & Herman