Op 24 Januari gingen wij met de bergstappers PLUS mee. Er was een mooie wandeling voorbereid dus met goede moed vertrokken we met een gezellige groep voor een wandeling in de Jalon Vallei.

Nou staat die PLUS natuurlijk niet voor zomaar een wandeling. Nee…. die geeft aan dat er toch wat harder gewerkt moet worden op de berg dan bij de normale bergstappers. Een extra uitdaging dus.

Van tevoren kregen we te horen dat de wandeling niet erg steil en klauteren zou zijn maar een redelijk ‘lange’, geleidelijke klim. Dat klonk als muziek in mijn oren. Ik heb altijd veel moeite met steil klimmen dus het zou deze keer een makkie worden. Dacht ik!

Een PLUS wandeling vraagt natuurlijk om een PLUS voorbereiding dus ik heb deze keer een stok meegenomen. Nou heb ik altijd gezegd dat ik nooit van m’n leven met “zo’n” stok ga lopen maar met de jaren moet ik toch toegeven…. Hij is wel handig. Dan kan ik zo nu en dan een beetje leunen en mezelf goed afzetten bij een grote stap. En wat was ik daar blij mee zeg!!

De wandeling was prachtig. Inderdaad een hele lange klim. Het leek of er geen einde aan kwam maar de mooie vergezichten maakten alles weer goed. De afdaling ging ook prima. Ik ben altijd weer verrast dat de organisator van die mooie paden weet te vinden. Onderweg was er meer dan voldoende tijd om te rusten en te lunchen. Niet zo’n luxe restaurant lunch maar een broodtrommel uit de rugzak. En ook hier was een extra PLUS. De Spaanse Zon!!! want wat is er nou mooier dan genieten van je broodje in het zonnetje.

Al met al was het toch een stevige lange wandeling waar ik met plezier aan terugdenk. Ik hoop dat ik de volgende keer weer mee kan met de PLUS bergwandeling. Samen met mijn extra PLUS, de stok. Ik ga ervan uit dat de Spaanse PLUS er dan ook weer zal zijn. Tot dan!

Elly Smit