De eerste bergstappers plus op zondag 22 september na de zomer stop is een feit. We werden allemaal weer welkom geheten door Frans, bij wat in de volksmond “de vrouwengevangenis“ wordt genoemd in Teulada.

Na ons vertrek even over half tien, zijn we richting de Pinos gereden, waar we na ongeveer een half uur arriveerden. Het laatste stuk reden we omhoog via een prachtig stuk natuurgebied met mooie vergezichten. Na de auto’s geparkeerd te hebben gingen we met 10 personen en 2 honden op stap. Na een klein stukje over de openbare weg te hebben gelopen gingen we de bergen in.

Het eerste stuk ging meteen pittig omhoog, wat niet mee viel na een paar maanden rust. Maar al snel werd het weer wat milder. Ook hadden we het weer mee, een lekker zonnetje, maar niet te warm. Desondanks kwamen de zweet plekken op ons t-shirt al snel tevoorschijn.

Het grootste gedeelte liep over rotsachtige paden, wat wél inhield dat je goed moest kijken waar je je voeten neer zette. Toch waren er 2 mensen die dit niet begrepen. Met als gevolg een andere kennismaking met de berg. Het leek wel een beetje op wat de Paus altijd doet als hij in een ander land komt, alleen dan minder gracieus en met een héél andere tekst. Gelukkig is alles goed afgelopen op een paar schrammen na.

Na ongeveer twee uur lopen kregen we een keuze vraag van Frans nl.: gaan we over de volgende hoge berg of lopen we er omheen? Iedereen koos er voor om er over heen te gaan. Hij vergat er echter bij te vermelden, dat over de berg ruim een uur langer lopen was.Boven op de bewuste hoge berg hadden we wél een prachtig uitzicht over het hele gebied. Hier hebben we ook even onze broodjes gegeten en wat gedronken en hebben mooie foto’s kunnen maken.

Na 20 minuten zijn we weer verder gedaan om ons pad te vervolgen. Dit ging ook gedeeltelijk over privé terrein, waar 2 leuke ezeltjes stonden. En het allerlaatste stuk was ook nog even goed opletten geblazen want hier was het pad soms niet breder dan 30 cm, daarnaast was niets meer. Bij de auto aangkomen besloten we nog even wat te gaan drinken, wat een leuke afsluiting van de tocht was.

We willen Frans bedanken voor de mooie wandeling!

Henk