Zondag 22 april was er weer een wandeling van de bergstappers plus. Elf bergstappers en hond Fleur verzamelden zich bij de ”gevangenis” in Teulada. Dit keer was het doel om de sierra de La Solana (de zonnige berg) te bedwingen, waarvan de top op 725 meter hoogte ligt. Deze kleine bergketen ligt tussen Jalón, Benissa en de sierra de Bernia in en naast de sierra de Oltá.

De wandeling begon op een hoogte van ongeveer 230 meter. Er moest dus zo’n 500 meter worden geklommen en geklauterd over een rotsig geitepaadje. Al stijgende werd het uitzicht steeds fraaier. Helaas was het nogal heiig zodat we niet zo ver konden zien. De eilanden Ibiza en Formentera kwamen dus niet in beeld. Maar wel prachtig uitzicht over Calpe, Benissa, het dal van de rio Jalón, de Bernia en het Aitana complex.

Na ongeveer 1½ uur bereikten we de de top (Cao). Allen hadden een voldaan gevoel. Ook moest langzaam aan de maag wat gevuld worden. Pauze. Daarna begon de langzame afdaling terug over de kam van de mini sierra. Het weer was prima. Toch begon het al wel warm te worden. Hond Fleur had het wel goed bekeken. Hij vond een met water gevulde badkuip om een lekker verkoelend bad te nemen. Weinig schaduw. Er waren veel wilde rode gladiolen en kleine blauwe druifjes.

Ongeveer 4 uur na het begin waren we terug bij de auto’s. Mede dankzij Frans en Cora waren we weer allen veilig beneden gekomen.

André Koolen