Zaterdag 5 oktober was het weer zover: de eerste wandeling na de zomer van de bergstappers!
Wij waren even 2 weken in Benissa op vakantie en werden door Marion & Theo uitgenodigd om mee te gaan.. Dat lieten we niet lopen! Even snel wat stevige sportschoenen gekocht (voor Kees) in Calpe en gaan met die banaan..

Het verzamelpunt was bij de ‘vrouwengevangenis’ in Teulada, vertrek om 09.30 uur. Totaal 27 personen (plus een stuk of 5 honden) kwamen opdagen op deze voor oktober toch wel vrij hete dag… Na begroetingen en kennismakingen over en weer werden we door Vincent & Janine uitgenodigd om met hun mee te rijden naar Tàrbena. Dé manier om nieuwe contacten te leggen! Na wat instructies van Frans en Cora ging de stoet op pad. De tocht ernaar toe, vooral het deel na Jalon, was prachtig en ging via smalle wegen de bergen in omhoog. Rond 10.40 uur kwamen we aan in Tàrbena en kon de wandeltocht beginnen. We liepen al snel door een prachtig ruig berglandschap met mooie vergezichten tot aan Benidorm aan toe. De paden waren vooralsnog smal met veel stenen zodat je goed op moest letten en achter elkaar moest lopen. Frans voorop en Cora achteraan: beiden unisex gekleed met herkenbaar groen t-shirt.

Rond 11.30 het eerste rustpunt bij ‘de kloof’. Een fotogenieke plek met zelfs een houten bank…. Heerlijk wat eten, drinken en kletsen en rond het middaguur weer verder. De vervolgroute ging wat meer bergafwaarts maar desondanks werd er flink wat afgezweet in de groep! Daarom toch maar een 2e kortere tussenstop waarbij Frans zijn survival kit tevoorschijn toverde om met tyraps een  loslatende zool van een bergschoen provisorisch te repareren. Lopend in het dal werden we uiteindelijk getrakteerd op een enorm veld vol met wit bloeiend laag struikgewas: een lust voor het oog.. Nog even verder en tegen 13.00 uur kwamen de eersten aan in Tàrbena. Een van de honden kreeg het op haar heupen en ging er als een speer vandoor, de ongeruste bazin er (met succes) achteraan… Op naar de auto en vervolgens naar Restaurante Victoria in Parcent.

Wij kwamen tegen 13.30 uur als eerste aan en vergaapten ons aan de prachtig opgemaakte lange tafel buiten onder een overkapping. Het leek wel een bruiloftstafel! Langzaam druppelden de bergstappers binnen: moe maar nog niet voldaan! De wijnen, die bij de maaltijd waren inbegrepen, waren echter nog niet interessant voor deze groep. Bier en water moest er komen.. en snel! Er was immers veel kostbaar vocht verloren gegaan..

We hadden bij de reservering al een keuze gemaakt uit 4 of 5 verschillende voor-, hoofd-, en nagerechten. Cora had dit perfect geadministreerd en voor de vergeetachtigen onder ons lag er een lijst op tafel om nog even te spieken naar de gemaakte keuze. Het restaurant had alles perfect geregeld; er werden eerst nog wat tapasachtige liflafjes geserveerd waarna het feest kon beginnen… Na een paar uur heel gezellig tafelen en heerlijke gerechten (De ‘Prawn avocado and salmon salad’ is  als voorgerecht echt een aanrader) werd het tijd voor afrekenen en afscheid. Cora trad dit keer als penningmeesteres op en ook dit ging haar heel goed af.

Rond 16.45 uur (of was het toch later?) weer terug in Teulada en afscheid genomen van de groep. Het was een heerlijke dag geweest die we niet snel zullen vergeten! Met dank aan Frans & Cora voor de organisatie, Vincent & Janine voor de gastvrije lift, Marion & Theo voor de uitnodiging en alle andere leden waar we gezellig mee opgetrokken hebben!

Hartelijke groeten en tot ziens,

Kees & Simone Bouwman