Het was weer eens een totaal andere wandeling. We verzamelden om 10 uur en reden vanaf Pan Pan y Jamón Jamón naar het uiterste puntje van de jachthaven in Jávea, waar we parkeerden.

Met 18 enthousiaste Bergstappers klommen we over het smalle bergpad naar boven, naar Cap de Sant Antoni. We stopten van tijd tot tijd, genietend van het uitzicht op de jachthaven en de zee. De zon scheen uitbundig en we hadden het veel te warm, in de luwte van de berghelling.

Op de top bij de vuurtoren waaide het echter lekker en genoten we van de vergezichten, we zagen zelfs Ibiza! Het was een mooi punt voor groepsfoto’s en de stemming zat er goed in. We wandelden een stukje langs de weg en werden naar een mooie picknickplaats geleid, met zeezicht. We daalden af door bos waar mooie villa’s verscholen lagen, en zigzagden verder naar beneden door de villawijk. We kwamen uit bij het begin van de jachthaven en zagen onderweg nog een stokoude olijfboom in een tuintje voor een nieuw huis, een kunstwerk en de bijzondere kerk van Jávea.

Sommigen van onze groep streken nog even op een terrasje neer, maar we vonden het allemaal een geslaagde wandeling.

Dank aan Harm, Irene en Adri voor de voorbereiding.