Bergstappers: De beklimming van de Olta (587 m )

Zondagmorgen 17/09/17 om 9.30, melden 6 enthousiastelingen (Riet, Anne-Marie, Bert, Rien, Cor & Marc) zich aan bij onze gids Frans met zijn biologische GPS (zijn hond Fleur). Na een paar dagen van minder goed weer beloofd het een schitterende dag te worden: een blauwe hemel met een stralend zonnetje gemengd met een verfrissend briesje, vormen de perfecte cocktail om te genieten van deze ontspannen wandeling met prachtige vergezichten.

Na een aanvankelijk aardig klimmetje (330 meter hoogte winst), gaan we over de top om daar te genieten van het adembenemende zicht op de Sierra De Bernia. Tijdens onze afdaling lopen we geruime tijd langs de flank van de Olta op nagenoeg dezelfde hoogte als de top van de Ifach (322 m) en zien we het panorama van Calpe aan onze ogen glorieus voorbijschuiven. Dit was net als de luchtopnames die we zagen op TV bij de doortocht van de Vuelta.

Uiteindelijk komen we bij een prachtig ingerichte rustplaats “ L’Ermita Vella” met een kapel, picknickvoorziening en zelfs toiletten. Hier kunnen we onze rugzakken ledigen. Tijdens het verorberen van de nog overgebleven voedselresten en drank, werden de herinneringen aan de “Hongerwinter” met elkaar gedeeld.

Het was een zeer leerrijke wandeling. Van onze gids Frans hebben we geleerd dat “Pou” betekent “waterput” (Pou de la Mola), “beni“ staat voor “zoon van” (beni-tachell, beni-dorm). Ook heeft hij ons aangeleerd op welke wijze wij als ervaren bergwandelaars onze veters moeten dichtknopen. Als Vlaming heb ik geleerd dat “kuisproducten” in het Nederlands best vertaald wordt als “schoonmaakmiddelen”….

Kortom een schitterende start van het nieuwe bergstappersseizoen, die we hebben te danken aan onze organisator en ervaren gids Frans.

Iedereen is dan ook uitgenodigd op de volgende uitstappen: korte wandeling elke 1ste zaterdag van de maand, lange wandeling 3de zondag van de maand.

Zorg dat je erbij bent!

Marc